Moody’s: autoverkoop Europa krimpt met 21 procent

De wereldwijde autoverkopen zullen dit jaar nog sterker dalen dan gedacht door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie te beteugelen. Dat meldde kredietbeoordelaar Moody’s in een nieuw rapport over de auto-industrie.

Moody’s denkt dat de wereldwijde autoverkoop dit jaar met 14 procent zal afnemen, terwijl in februari nog op een daling met 2,5 procent werd gerekend. Voor Europa voorziet het bureau een krimp met 21 procent, wat veel scherper is dan de eerder voorziene daling met 4 procent.

In de Verenigde Staten wordt een daling verwacht van minstens 15 procent, van een eerder voorspelde min van 1,2 procent. Voor China denkt Moody’s dat de autoverkoop met 10 procent zal inzakken. Hier was eerder een prognose voor een afname met 2,9 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Moody’s: autoverkoop Europa krimpt met 21 procent - Automobielmanagement.nl

Moody’s: autoverkoop Europa krimpt met 21 procent

De wereldwijde autoverkopen zullen dit jaar nog sterker dalen dan gedacht door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie te beteugelen. Dat meldde kredietbeoordelaar Moody’s in een nieuw rapport over de auto-industrie.

Moody’s denkt dat de wereldwijde autoverkoop dit jaar met 14 procent zal afnemen, terwijl in februari nog op een daling met 2,5 procent werd gerekend. Voor Europa voorziet het bureau een krimp met 21 procent, wat veel scherper is dan de eerder voorziene daling met 4 procent.

In de Verenigde Staten wordt een daling verwacht van minstens 15 procent, van een eerder voorspelde min van 1,2 procent. Voor China denkt Moody’s dat de autoverkoop met 10 procent zal inzakken. Hier was eerder een prognose voor een afname met 2,9 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding