Volkswagen fabrieken dicht tot en met 9 april

Alle Duitse fabrieken van Volkswagen personenauto’s, VW bestelwagens en Volkswagen Group Components blijven voorlopig dicht tot en met 9 april, dat is vier dagen langer dan tot nu toe gepland was.

Met die langere sluiting reageert Volkswagen met name op de vraaguitval op de automarkten en op de problemen bij toeleveranciers. VW heeft ook voor 80.000 mensen verlenging van de werktijdverkorting aangevraagd. De verlenging geldt voor de fabrieken in Dresden, Emden, Osnabrück, Wolfsburg, Zwickau, Hannover, Brunswijk, Kassel, Salzgitter en Chemnitz.

Op gang brengen

VW neemt tegelijkertijd echter wel alle noodzakelijke maatregelen om de productie, zodra dat kan, weer op gang te brengen. Andreas Tostmann, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor productie en logistiek: ‘’We werken intensief aan maatregelen zodat we op korte termijn weer auto’s kunnen gaan bouwen. De gezondheid van onze werknemers heeft de hoogste prioriteit. We moeten er zeker van zijn dat zij terugkeren naar een veilige werkplek als productie en de logistieke activiteiten weer op gang komen.”

China

“In onze task force werken we aan een samenhangend pakket maatregelen. In dit kader nemen we ook onze ervaringen in China mee waar vrijwel alle fabrieken weer draaien en de markt ook langzaam maar zeker weer normaal lijkt te worden. Tot op heden is er geen enkel geval van corona onder onze werknemers in China geconstateerd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen fabrieken dicht tot en met 9 april - Automobielmanagement.nl

Volkswagen fabrieken dicht tot en met 9 april

Alle Duitse fabrieken van Volkswagen personenauto’s, VW bestelwagens en Volkswagen Group Components blijven voorlopig dicht tot en met 9 april, dat is vier dagen langer dan tot nu toe gepland was.

Met die langere sluiting reageert Volkswagen met name op de vraaguitval op de automarkten en op de problemen bij toeleveranciers. VW heeft ook voor 80.000 mensen verlenging van de werktijdverkorting aangevraagd. De verlenging geldt voor de fabrieken in Dresden, Emden, Osnabrück, Wolfsburg, Zwickau, Hannover, Brunswijk, Kassel, Salzgitter en Chemnitz.

Op gang brengen

VW neemt tegelijkertijd echter wel alle noodzakelijke maatregelen om de productie, zodra dat kan, weer op gang te brengen. Andreas Tostmann, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor productie en logistiek: ‘’We werken intensief aan maatregelen zodat we op korte termijn weer auto’s kunnen gaan bouwen. De gezondheid van onze werknemers heeft de hoogste prioriteit. We moeten er zeker van zijn dat zij terugkeren naar een veilige werkplek als productie en de logistieke activiteiten weer op gang komen.”

China

“In onze task force werken we aan een samenhangend pakket maatregelen. In dit kader nemen we ook onze ervaringen in China mee waar vrijwel alle fabrieken weer draaien en de markt ook langzaam maar zeker weer normaal lijkt te worden. Tot op heden is er geen enkel geval van corona onder onze werknemers in China geconstateerd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding