Bij de afleveringen in Q1 ging het om 76.200 Model 3’en een enkele Model Y en de overige 12.200 Model S en Model X. Die verhouding ligt daarmee anders dan in de voorafgaande drie maanden toen er 92.500 Model 3’en en 19.450 Model S en Model X werden verscheept.

Onder de huidige omstandigheden haalt Tesla met deze cijfers bij lange na niet het doel om in heel 2020 minstens een half miljoen auto’s te verkopen. Inmiddels draait de productie in de Chinese fabriek wel weer maar ligt die in Fremont voorlopig nog wel even stil. Tesla heeft vorige week ook de batterijenfabriek in Nevada stop moeten zetten. Wat betreft de Europese fabriek in Berlijn: Tesla heeft bij het regionale ministerie voor milieu een vergunning aangevraagd om de fundering te mogen leggen voor dat complex. Of het ministerie dat onder de huidige coronamaatregelen tijdig kan regelen is nog niet duidelijk.