BMW koopt 5.000 robots voor autofabrieken

Nu het vanwege corona op z’n zachtst gezegd ingewikkeld is om het werk in autofabrieken goed te organiseren, heeft BMW besloten meer dan 5.000 robots te bestellen die het werk van mensen in ieder geval deels over kunnen nemen.

De mega-order is geplaatst bij het in Augsburg gevestigde Kuka dat sinds een paar jaar behoort tot de Chinese Midea Groep. De robots worden vooral ingeschakeld bij de carrosseriebouw en -montage in BMW-fabrieken in Duitsland. Maar ook elders in de wereld zullen ze worden ingezet.

Aanvullende technologie

BMW werkt al een jaar of veertig samen met de Duitse tech-onderneming Kuka. “Het verheugt ons dat we die langdurige, vruchtbare samenwerking kunnen voortzetten,’’ zegt CEO Peter Mohnen. Zijn bedrijf zal BMW ook aanvullende technologie, zoals uitlijneenheden, leveren waarmee het werkbereik van de robots verder uitgebreid kan worden. Beide bedrijven geven geen informatie over het met de opdracht gemoeide bedrag of de afgesproken levertijd.

Goed moment

Het nieuws komt overigens op een goed moment voor Kuka omdat het vorige maand nog arbeidsverkorting voor de 3.500 werknemers in Augsburg aan moest vragen wegens de coronacrisis. Het concern, dat ook machines levert voor de bouw van elektrische voertuigen, telt wereldwijd in totaal 14.000 medewerkers.

BMW koopt 5.000 robots voor autofabrieken - Automobielmanagement.nl

BMW koopt 5.000 robots voor autofabrieken

Nu het vanwege corona op z’n zachtst gezegd ingewikkeld is om het werk in autofabrieken goed te organiseren, heeft BMW besloten meer dan 5.000 robots te bestellen die het werk van mensen in ieder geval deels over kunnen nemen.

De mega-order is geplaatst bij het in Augsburg gevestigde Kuka dat sinds een paar jaar behoort tot de Chinese Midea Groep. De robots worden vooral ingeschakeld bij de carrosseriebouw en -montage in BMW-fabrieken in Duitsland. Maar ook elders in de wereld zullen ze worden ingezet.

Aanvullende technologie

BMW werkt al een jaar of veertig samen met de Duitse tech-onderneming Kuka. “Het verheugt ons dat we die langdurige, vruchtbare samenwerking kunnen voortzetten,’’ zegt CEO Peter Mohnen. Zijn bedrijf zal BMW ook aanvullende technologie, zoals uitlijneenheden, leveren waarmee het werkbereik van de robots verder uitgebreid kan worden. Beide bedrijven geven geen informatie over het met de opdracht gemoeide bedrag of de afgesproken levertijd.

Goed moment

Het nieuws komt overigens op een goed moment voor Kuka omdat het vorige maand nog arbeidsverkorting voor de 3.500 werknemers in Augsburg aan moest vragen wegens de coronacrisis. Het concern, dat ook machines levert voor de bouw van elektrische voertuigen, telt wereldwijd in totaal 14.000 medewerkers.