3 miljard minder winst voor Volkswagen

De operationele winst van Volkswagen bedraagt in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting zo’n 900 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de operationele winst nog 3,9 miljard euro. Volkswagen verwacht vanwege de coronacrisis in het eerste kwartaal ook een lagere omzet te behalen dan een jaar terug.

Volkswagen lijkt ook over 2017 weer de grootste

Volkswagen denkt vorig kwartaal een omzet van 55 miljard euro te hebben gedraaid. Een jaar terug was dat ruim 60 miljard euro. Het autoconcern, dat zijn productie in China en Europa tijdelijk moest stilleggen door de pandemie, wijst naar de lagere vraag naar auto’s en problemen in de toeleveringsketen. De klap voor de winstgevendheid is nog sterker, mede veroorzaakt door ongunstige ontwikkelingen in wisselkoersen en wilde schommelingen van grondstofprijzen.

Te vroeg

Voor het hele jaar trekt Volkswagen zijn eerder afgegeven vooruitzichten in. Die kunnen niet meer worden gehaald, aldus het Duitse concern. Het is daarbij nog te vroeg om te zeggen wanneer wel een nieuwe jaarprognose kan worden gegeven. Volkswagen benadrukt dat de onzekerheid vanwege de pandemie nauwkeurige voorspellingen in de weg staat.

Volkswagen is van plan om vanaf volgende week zijn productie in meerdere fabrieken te herstarten. De voorzichtige versoepeling van lockdowns in Europa geven het concern weer wat hoop.

3 miljard minder winst voor Volkswagen - Automobielmanagement.nl

3 miljard minder winst voor Volkswagen

De operationele winst van Volkswagen bedraagt in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting zo’n 900 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de operationele winst nog 3,9 miljard euro. Volkswagen verwacht vanwege de coronacrisis in het eerste kwartaal ook een lagere omzet te behalen dan een jaar terug.

Volkswagen lijkt ook over 2017 weer de grootste

Volkswagen denkt vorig kwartaal een omzet van 55 miljard euro te hebben gedraaid. Een jaar terug was dat ruim 60 miljard euro. Het autoconcern, dat zijn productie in China en Europa tijdelijk moest stilleggen door de pandemie, wijst naar de lagere vraag naar auto’s en problemen in de toeleveringsketen. De klap voor de winstgevendheid is nog sterker, mede veroorzaakt door ongunstige ontwikkelingen in wisselkoersen en wilde schommelingen van grondstofprijzen.

Te vroeg

Voor het hele jaar trekt Volkswagen zijn eerder afgegeven vooruitzichten in. Die kunnen niet meer worden gehaald, aldus het Duitse concern. Het is daarbij nog te vroeg om te zeggen wanneer wel een nieuwe jaarprognose kan worden gegeven. Volkswagen benadrukt dat de onzekerheid vanwege de pandemie nauwkeurige voorspellingen in de weg staat.

Volkswagen is van plan om vanaf volgende week zijn productie in meerdere fabrieken te herstarten. De voorzichtige versoepeling van lockdowns in Europa geven het concern weer wat hoop.