Ook Belgische autofabrieken gaan weer open

Zowel Volvo als Audi willen hun autofabriek in België volgende week weer in bedrijf stellen. Volvo Gent wilde oorspronkelijk op 14 april weer starten maar heeft dat uit moeten stellen tot 20 april. Audi in Vorst bij Brussel wil op dezelfde dag de productie weer op gang brengen.

Zonne-energie voor Volvo fabriek in Gent

De Belgische Volvo fabriek ligt sinds 17 maart plat. “Aanvankelijk wilden we op dinsdag 14 april herstarten’’, zegt Barbara Blomme, de woordvoerster van Volvo Car Gent, in de Belgische media. “Maar die datum bleek niet haalbaar, daarom hebben we de herstart nu uitgesteld tot maandag 20 april. Als we starten, willen we meteen volledig van start kunnen gaan. Anders heeft dat enorme consequenties voor de keten en moeten we alles herprogrammeren.’’

Monsterklus

Volvo Gent, dat 5.800 werknemers telt, stelt alles in het werk om tijdig aan alle coronamaatregelen te voldoen maar dat is volgens Blomme wel een monsterklus. Werkgroepen zijn momenteel bezig de heropstart zo goed en efficiënt mogelijk voor te bereiden. Volvo overlegt met de overheid over nieuwe maatregelen op het vlak van social distancing en hygiëne ‘met het oog op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers’, aldus Blomme. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke aanpassingen in de fabriek maar ook om ingrepen in de bedrijfsrestaurants, kleedkamers en toiletten.

Audi

Bij Audi Brussels is nog niet helemaal zeker of een herstart volgende week al zal lukken. Ook daar moeten veel maatregelen worden genomen om aan de strenge Belgische corona-eisen van dit moment te voldoen. “We zetten zoveel mogelijk in op de bescherming van de gezondheid van het personeel”, zegt Audi-woordvoerder Peter D’Hoore. Het is nog te vroeg om te zeggen of de herstart van Audi in Vorst meteen op volle kracht zal zijn, voegt hij er aan toe.

Ook Belgische autofabrieken gaan weer open - Automobielmanagement.nl

Ook Belgische autofabrieken gaan weer open

Zowel Volvo als Audi willen hun autofabriek in België volgende week weer in bedrijf stellen. Volvo Gent wilde oorspronkelijk op 14 april weer starten maar heeft dat uit moeten stellen tot 20 april. Audi in Vorst bij Brussel wil op dezelfde dag de productie weer op gang brengen.

Zonne-energie voor Volvo fabriek in Gent

De Belgische Volvo fabriek ligt sinds 17 maart plat. “Aanvankelijk wilden we op dinsdag 14 april herstarten’’, zegt Barbara Blomme, de woordvoerster van Volvo Car Gent, in de Belgische media. “Maar die datum bleek niet haalbaar, daarom hebben we de herstart nu uitgesteld tot maandag 20 april. Als we starten, willen we meteen volledig van start kunnen gaan. Anders heeft dat enorme consequenties voor de keten en moeten we alles herprogrammeren.’’

Monsterklus

Volvo Gent, dat 5.800 werknemers telt, stelt alles in het werk om tijdig aan alle coronamaatregelen te voldoen maar dat is volgens Blomme wel een monsterklus. Werkgroepen zijn momenteel bezig de heropstart zo goed en efficiënt mogelijk voor te bereiden. Volvo overlegt met de overheid over nieuwe maatregelen op het vlak van social distancing en hygiëne ‘met het oog op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers’, aldus Blomme. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke aanpassingen in de fabriek maar ook om ingrepen in de bedrijfsrestaurants, kleedkamers en toiletten.

Audi

Bij Audi Brussels is nog niet helemaal zeker of een herstart volgende week al zal lukken. Ook daar moeten veel maatregelen worden genomen om aan de strenge Belgische corona-eisen van dit moment te voldoen. “We zetten zoveel mogelijk in op de bescherming van de gezondheid van het personeel”, zegt Audi-woordvoerder Peter D’Hoore. Het is nog te vroeg om te zeggen of de herstart van Audi in Vorst meteen op volle kracht zal zijn, voegt hij er aan toe.