Jaguar Land Rover stuurt 20.000 man de WW in

Jaguar Land Rover heeft de helft van alle 40.000 werknemers tijdelijk de ww ingestuurd. Het autobedrijf zal hun lonen over de maand april nog betalen maar daarna zijn ze afhankelijk van de tijdelijke Britse werkloosheidsregelingen.

jaguar land rover

Jaguar Land Rover heeft de productie in de Britse fabrieken wegens de strikte lockdown stil moeten leggen. ‘’Gezien die onderbreking maken we gebruik van de regeling voor banenbehoud van de regering,’’ legt het bedrijf uit. De rond de 20.000 voorlopig vertrekkende werknemers ‘vervullen rollen die niet van kritisch belang zijn gedurende deze tijdelijke periode van disruptie,’ aldus JLR. Uit solidariteit levert CEO Ralf Speth de komende drie maanden 30 procent van zijn vaste salaris in. De overige leden van de Raad van Bestuur krijgen 20 procent minder, de hogere managers 10 procent.

Vorige week deelde de Britse dochter van Tata Motors mee dat het in het op 31 maart geëindigde boekjaar wereldwijd 508.659 nieuwe auto’s had verkocht, 12,1 procent minder dan in de voorafgaande twaalf maanden. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de afzet echter met bijna 31 procent naar 108.869 exemplaren. Vooral Jaguar krijgt klappen met in die eerste drie maanden 42,6 procent lagere verkopen en over het hele boekjaar een daling met 22 procent.

Coronacrisis

Elders in Groot-Brittannië begint Nissan in haar grote fabriek in Sunderland met een voorzichtige pilot om de getroffen beschermingsmaatregelen in de praktijk te testen. Voorlopig gaat het daarbij om een vijftigtal werknemers, nog geen één procent van het totale aantal. Aan de hand van de ervaringen zal Nissan besluiten hoe en wanneer de productie verder op gang kan worden gebracht.

De fabriek in Sunderland werd op 17 maart stop gezet wegens de coronacrisis. Nissan hoopt in Europa vanaf maandag de productie wel weer op gang te brengen in drie fabrieken in Spanje. Op 4 mei zou dan ook de vestiging in Barcelona weer moeten gaan draaien.

Jaguar Land Rover stuurt 20.000 man de WW in - Automobielmanagement.nl

Jaguar Land Rover stuurt 20.000 man de WW in

Jaguar Land Rover heeft de helft van alle 40.000 werknemers tijdelijk de ww ingestuurd. Het autobedrijf zal hun lonen over de maand april nog betalen maar daarna zijn ze afhankelijk van de tijdelijke Britse werkloosheidsregelingen.

jaguar land rover

Jaguar Land Rover heeft de productie in de Britse fabrieken wegens de strikte lockdown stil moeten leggen. ‘’Gezien die onderbreking maken we gebruik van de regeling voor banenbehoud van de regering,’’ legt het bedrijf uit. De rond de 20.000 voorlopig vertrekkende werknemers ‘vervullen rollen die niet van kritisch belang zijn gedurende deze tijdelijke periode van disruptie,’ aldus JLR. Uit solidariteit levert CEO Ralf Speth de komende drie maanden 30 procent van zijn vaste salaris in. De overige leden van de Raad van Bestuur krijgen 20 procent minder, de hogere managers 10 procent.

Vorige week deelde de Britse dochter van Tata Motors mee dat het in het op 31 maart geëindigde boekjaar wereldwijd 508.659 nieuwe auto’s had verkocht, 12,1 procent minder dan in de voorafgaande twaalf maanden. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de afzet echter met bijna 31 procent naar 108.869 exemplaren. Vooral Jaguar krijgt klappen met in die eerste drie maanden 42,6 procent lagere verkopen en over het hele boekjaar een daling met 22 procent.

Coronacrisis

Elders in Groot-Brittannië begint Nissan in haar grote fabriek in Sunderland met een voorzichtige pilot om de getroffen beschermingsmaatregelen in de praktijk te testen. Voorlopig gaat het daarbij om een vijftigtal werknemers, nog geen één procent van het totale aantal. Aan de hand van de ervaringen zal Nissan besluiten hoe en wanneer de productie verder op gang kan worden gebracht.

De fabriek in Sunderland werd op 17 maart stop gezet wegens de coronacrisis. Nissan hoopt in Europa vanaf maandag de productie wel weer op gang te brengen in drie fabrieken in Spanje. Op 4 mei zou dan ook de vestiging in Barcelona weer moeten gaan draaien.