Daimler heeft dat meegedeeld in een tussentijds bericht aan de beurs. Het Duitse concern benadrukt daarbij dat het per eind maart nog altijd negen miljard aan liquide middelen beschikbaar had maar dat is inmiddels wel twee miljard minder dan een jaar eerder. Het moederbedrijf verwacht dat het bij alle voertuigen – Mercedes-Benz personen- en bestelwagens en Daimler vrachtauto’s en bussen – dit jaar minder zal verkopen dan in 2019. Het gevolg is uiteraard dat ook de omzet en winst lager uit zullen vallen.

Schatting

Over de mate van die daling kan ook Daimler gezien de huidige onzekerheden nog geen enkele schatting geven. ‘’We hebben een uitgebreid stelsel van beschermingsmaatregelen voor ons kasgeld genomen en onze financiële flexibiliteit versterkt. We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede uitgangspositie hebben om de business te managen, zowel tijdens als na de corona pandemie.’’ Daimler zal de definitieve kwartaalcijfers volgende week bekend maken.

Daimler heeft in Duitsland zelf de fabrieken in Stuttgart, Sindelfingen en Bremen weer op gang gebracht. Andere vestigingen blijven voorlopig dicht waarmee tienduizenden Daimler werknemers nog in de tijdelijke ww blijven. In China draaien de fabrieken weer op volle toeren, aldus CEO Ola Källenius tijdens de zoveelste videotoespraak tot het personeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding