Duitse automarkt krimpt met 61 procent

In Duitsland zijn in april 120.840 nieuwe personenauto’s toegelaten, dat is 61,1 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Bij zakenauto’s, die ruim 60 procent van het totaal uitmaken, kwam de teruggang uit op ruim 63 procent. Bij particuliere aankopen was de daling 58 procent. Dat heeft het Kraftfahrt Bundesamt in Flensburg laten weten. Het KBA noteerde ook 434.684 ‘houderwisselingen’, dat is bijna 42 procent minder dan in april 2019.

Het enige merk dat nog een plus kon noteren was Tesla dat ruim tien procent meer auto’s aan Duitse klanten kon afleveren. Verder blijft Volkswagen het belangrijkste merk met een marktaandeel van 17 procent van de nieuw geleverde auto’s. Het KBA meldt verder nog dat ruim 20 procent van de nieuwe personenauto’s een SUV was en nog eens 20 procent tot de compact klasse behoort. 

Diesel

Diesel nam afgelopen maand op de grootste automarkt van Europa nog 32 procent van de nieuwe auto’s voor zijn rekening. Het grootste aandeel is tegenwoordig voor benzine met de helft van de nieuwe wagens. Verder werden er in Duitsland in april 16.573 hybride auto’s verkocht wat een marktaandeel oplevert van bijna 14 procent terwijl elektrisch met 4.635 stuks op 3,8 procent uitkomt. 

Duitse automarkt krimpt met 61 procent - Automobielmanagement.nl

Duitse automarkt krimpt met 61 procent

In Duitsland zijn in april 120.840 nieuwe personenauto’s toegelaten, dat is 61,1 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Bij zakenauto’s, die ruim 60 procent van het totaal uitmaken, kwam de teruggang uit op ruim 63 procent. Bij particuliere aankopen was de daling 58 procent. Dat heeft het Kraftfahrt Bundesamt in Flensburg laten weten. Het KBA noteerde ook 434.684 ‘houderwisselingen’, dat is bijna 42 procent minder dan in april 2019.

Het enige merk dat nog een plus kon noteren was Tesla dat ruim tien procent meer auto’s aan Duitse klanten kon afleveren. Verder blijft Volkswagen het belangrijkste merk met een marktaandeel van 17 procent van de nieuw geleverde auto’s. Het KBA meldt verder nog dat ruim 20 procent van de nieuwe personenauto’s een SUV was en nog eens 20 procent tot de compact klasse behoort. 

Diesel

Diesel nam afgelopen maand op de grootste automarkt van Europa nog 32 procent van de nieuwe auto’s voor zijn rekening. Het grootste aandeel is tegenwoordig voor benzine met de helft van de nieuwe wagens. Verder werden er in Duitsland in april 16.573 hybride auto’s verkocht wat een marktaandeel oplevert van bijna 14 procent terwijl elektrisch met 4.635 stuks op 3,8 procent uitkomt.