Autoverhuurder Sixt krijgt miljardenkrediet

De grootste autoverhuurder van Duitsland Sixt heeft van een aantal banken een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro ontvangen. Dat is geregeld door de Kreditanstalt fur Wiederaufbau, de staatsbank voor wederopbouw en steun aan ondernemingen. Sixt is weliswaar beursgenoteerd maar heeft geen externe kredietnotering zodat het geen beroep kan doen op de kapitaalmarkt, heeft bestuursvoorzitter Erich Sixt laten weten. 

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Eerder al werd bekend dat Hertz en Europcar door het instorten van de autohuur-markt in ernstige problemen verkeren. Sixt benadrukt dat er geen sprake is van actuele problemen. ‘’Met het nu verkregen krediet voor de verhuurvloot willen we na de crisis zo snel mogelijk weer door kunnen starten,’’ zegt Alexander Sixt die ook in de Raad van Bestuur zit. Het bedrijf is ook zeker van plan de leningen te zijner tijd volledig terug te betalen. ‘’Het gaat hier niet om een staatsbijdrage.’’

Sixt heeft in maart al een groot aantal werknemers in de Duitse tijdelijke WW gestuurd. Die maatregel geldt voorlopig voor drie maanden. Vorig jaar draaide het ook in ons land actieve verhuurbedrijf een omzet van 3,3 miljard euro waarop 247 miljoen euro winst werd gemaakt. 

Autoverhuurder Sixt krijgt miljardenkrediet - Automobielmanagement.nl

Autoverhuurder Sixt krijgt miljardenkrediet

De grootste autoverhuurder van Duitsland Sixt heeft van een aantal banken een overbruggingskrediet van 1,5 miljard euro ontvangen. Dat is geregeld door de Kreditanstalt fur Wiederaufbau, de staatsbank voor wederopbouw en steun aan ondernemingen. Sixt is weliswaar beursgenoteerd maar heeft geen externe kredietnotering zodat het geen beroep kan doen op de kapitaalmarkt, heeft bestuursvoorzitter Erich Sixt laten weten. 

Europese autohuur-prijzen worden duidelijker

Eerder al werd bekend dat Hertz en Europcar door het instorten van de autohuur-markt in ernstige problemen verkeren. Sixt benadrukt dat er geen sprake is van actuele problemen. ‘’Met het nu verkregen krediet voor de verhuurvloot willen we na de crisis zo snel mogelijk weer door kunnen starten,’’ zegt Alexander Sixt die ook in de Raad van Bestuur zit. Het bedrijf is ook zeker van plan de leningen te zijner tijd volledig terug te betalen. ‘’Het gaat hier niet om een staatsbijdrage.’’

Sixt heeft in maart al een groot aantal werknemers in de Duitse tijdelijke WW gestuurd. Die maatregel geldt voorlopig voor drie maanden. Vorig jaar draaide het ook in ons land actieve verhuurbedrijf een omzet van 3,3 miljard euro waarop 247 miljoen euro winst werd gemaakt.