Chinezen komen met online autoshow

Nu alle autotentoonstellingen in de wereld zijn afgezegd, komt Shanghai met een online auto-expositie. Dat lijkt meteen al een succes want Volkswagen, General Motors, Ford en de Chinezen Geely en SAIC Motor hebben er direct al hun nieuwste modellen op tentoongesteld. 

tesla shanghai

De stad Shanghai, normaal één van de drukste expositielocaties in de wereld met vorig jaar meer dan duizend evenementen, werkt voor het platform samen met de grootste internet-winkelier ter wereld Alibaba Group. Het digitale evenement werd onthuld in het Shanghai Exhibition Center waar tot vorig jaar ook de internationale autoshow werd gehouden. 

‘’We omhelzen op een actieve manier de toekomst van de expositie sector,’’ zegt voorzitter Zhou Minhao van de organisatie voor internationale handel in Shanghai. ‘’De crisis rond corona biedt kansen zolang als we dat op de juiste manier aanpakken. We hopen dat het platform de expositie industrie een nieuwe toekomst binnenleidt.’’ De lokale partijsecretaris Li Qiang voegt daar aan toe: ‘’Shanghai streeft er naar een balans te vinden tussen quarantaine controle maatregelen en sociaal-economische ontwikkeling. We zoeken nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling van de digitale economie te versnellen in deze uitdagende tijden.’’

Tesla

Er is meer autonieuws uit Shanghai want Tesla heeft haar Gigafactory daar opeens een paar dagen gesloten zonder duidelijke opgaaf van redenen. Het autobedrijf wil alleen maar zeggen dat er ‘noodzakelijk onderhoud’ wordt gepleegd maar dat zou tijdens de net afgelopen Chinese vakantieperiode van vijf dagen al gebeurd moeten zijn. Bronnen rond de fabriek vermoeden dat er een tekort is aan onderdelen voor de daar te bouwen Model 3, mogelijk omdat Gigafactory I in Fremont, Californië, door de coronamaatregelen daar al een paar weken niet draait en voorlopig ook niet op gang zal komen. Het zou wel de bedoeling zijn dat de Chinese fabriek maandag aanstaande weer normaal gaat werken. 

Chinezen komen met online autoshow - Automobielmanagement.nl

Chinezen komen met online autoshow

Nu alle autotentoonstellingen in de wereld zijn afgezegd, komt Shanghai met een online auto-expositie. Dat lijkt meteen al een succes want Volkswagen, General Motors, Ford en de Chinezen Geely en SAIC Motor hebben er direct al hun nieuwste modellen op tentoongesteld. 

tesla shanghai

De stad Shanghai, normaal één van de drukste expositielocaties in de wereld met vorig jaar meer dan duizend evenementen, werkt voor het platform samen met de grootste internet-winkelier ter wereld Alibaba Group. Het digitale evenement werd onthuld in het Shanghai Exhibition Center waar tot vorig jaar ook de internationale autoshow werd gehouden. 

‘’We omhelzen op een actieve manier de toekomst van de expositie sector,’’ zegt voorzitter Zhou Minhao van de organisatie voor internationale handel in Shanghai. ‘’De crisis rond corona biedt kansen zolang als we dat op de juiste manier aanpakken. We hopen dat het platform de expositie industrie een nieuwe toekomst binnenleidt.’’ De lokale partijsecretaris Li Qiang voegt daar aan toe: ‘’Shanghai streeft er naar een balans te vinden tussen quarantaine controle maatregelen en sociaal-economische ontwikkeling. We zoeken nieuwe mogelijkheden om de ontwikkeling van de digitale economie te versnellen in deze uitdagende tijden.’’

Tesla

Er is meer autonieuws uit Shanghai want Tesla heeft haar Gigafactory daar opeens een paar dagen gesloten zonder duidelijke opgaaf van redenen. Het autobedrijf wil alleen maar zeggen dat er ‘noodzakelijk onderhoud’ wordt gepleegd maar dat zou tijdens de net afgelopen Chinese vakantieperiode van vijf dagen al gebeurd moeten zijn. Bronnen rond de fabriek vermoeden dat er een tekort is aan onderdelen voor de daar te bouwen Model 3, mogelijk omdat Gigafactory I in Fremont, Californië, door de coronamaatregelen daar al een paar weken niet draait en voorlopig ook niet op gang zal komen. Het zou wel de bedoeling zijn dat de Chinese fabriek maandag aanstaande weer normaal gaat werken.