Renault moet net heropende fabriek weer sluiten

Renault is door een Franse rechter gedwongen een fabriek in Sandouville bij Le Havre die net op 28 april weer was heropend opnieuw stop te zetten. Eén van de Franse vakcentrales, de CGT, vindt dat de veiligheid van de werknemers niet voldoende gewaarborgd is door de genomen coronamaatregelen. De bond is daarom naar de rechter in Le Havre gestapt die de eis tot sluiting heeft toegewezen. De andere Franse bonden zijn woedend dat op die manier de werkgelegenheid van de bijna 1.900 werknemers in Sandouville in gevaar dreigt te worden gebracht. 

De productie in Sandouville moet tijdelijk geschorst worden totdat er voldoende aanvullende maatregelen zijn genomen om de werkers afdoende te beschermen tegen het coronavirus, aldus de rechter. Ook dienen die werknemers eerst goed te worden getraind in het omgaan met beschermingsmiddelen en het werken onder de nieuwe omstandigheden. Op overtreding van die eisen staat een boete van 3.000 euro per dag. Renault zelf is inmiddels in beroep gegaan tegen het vonnis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault moet net heropende fabriek weer sluiten - Automobielmanagement.nl

Renault moet net heropende fabriek weer sluiten

Renault is door een Franse rechter gedwongen een fabriek in Sandouville bij Le Havre die net op 28 april weer was heropend opnieuw stop te zetten. Eén van de Franse vakcentrales, de CGT, vindt dat de veiligheid van de werknemers niet voldoende gewaarborgd is door de genomen coronamaatregelen. De bond is daarom naar de rechter in Le Havre gestapt die de eis tot sluiting heeft toegewezen. De andere Franse bonden zijn woedend dat op die manier de werkgelegenheid van de bijna 1.900 werknemers in Sandouville in gevaar dreigt te worden gebracht. 

De productie in Sandouville moet tijdelijk geschorst worden totdat er voldoende aanvullende maatregelen zijn genomen om de werkers afdoende te beschermen tegen het coronavirus, aldus de rechter. Ook dienen die werknemers eerst goed te worden getraind in het omgaan met beschermingsmiddelen en het werken onder de nieuwe omstandigheden. Op overtreding van die eisen staat een boete van 3.000 euro per dag. Renault zelf is inmiddels in beroep gegaan tegen het vonnis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding