Franse autotoeleverancier Novares over de kop

De Franse leverancier van plastic onderdelen voor auto’s Novares heeft uitstel van betaling aangevraagd. Novares is met 12.000 werknemers in 22 landen daarmee het eerste middelgrote slachtoffer van de coronacrisis in de auto-industrie.

Tellerfraude neemt toe

Novares levert onderdelen en systemen voor dashboards, motoren en het exterieur van personenauto’s. Het in Parijs gevestigde bedrijf stelt met geavanceerde injectietechnieken hoog-technologische producten te maken die uitstekend aansluiten bij de voertuigen van vandaag. Tot de klanten behoren onder meer General Motors en Groupe PSA. Novares draaide met 45 fabrieken in de hele wereld afgelopen jaar een omzet van 1,5 miljard euro. Die omzet is de laatste zeven jaar meer dan verdubbeld wat mede te danken is aan een reeks overnames. Die hebben echter wel tot een schuldenlast van meer dan 400 miljoen euro geleid. 

Door het stopzetten van de autofabrieken in vrijwel de hele wereld en het sterk inzakken van de automarkten is de Franse onderneming in geldnood geraakt. ‘’Van onze 45 fabrieken staan er 40 stil. Daardoor kunnen we niet factureren en komt er vier miljoen euro per dag minder binnen,’’ zegt CEO Pierre Boulet. De rechtbank in Nanterre heeft daarom uitstel van betaling verleend en een bewindvoerder aangesteld. Die kijkt nu naar mogelijkheden voor een doorstart, eventueel met een nieuwe financiële partij, of aan een overname door bijvoorbeeld een grote autofabrikant die de toelevering van essentiële onderdelen niet in gevaar wil zien komen.  

Franse autotoeleverancier Novares over de kop - Automobielmanagement.nl

Franse autotoeleverancier Novares over de kop

De Franse leverancier van plastic onderdelen voor auto’s Novares heeft uitstel van betaling aangevraagd. Novares is met 12.000 werknemers in 22 landen daarmee het eerste middelgrote slachtoffer van de coronacrisis in de auto-industrie.

Tellerfraude neemt toe

Novares levert onderdelen en systemen voor dashboards, motoren en het exterieur van personenauto’s. Het in Parijs gevestigde bedrijf stelt met geavanceerde injectietechnieken hoog-technologische producten te maken die uitstekend aansluiten bij de voertuigen van vandaag. Tot de klanten behoren onder meer General Motors en Groupe PSA. Novares draaide met 45 fabrieken in de hele wereld afgelopen jaar een omzet van 1,5 miljard euro. Die omzet is de laatste zeven jaar meer dan verdubbeld wat mede te danken is aan een reeks overnames. Die hebben echter wel tot een schuldenlast van meer dan 400 miljoen euro geleid. 

Door het stopzetten van de autofabrieken in vrijwel de hele wereld en het sterk inzakken van de automarkten is de Franse onderneming in geldnood geraakt. ‘’Van onze 45 fabrieken staan er 40 stil. Daardoor kunnen we niet factureren en komt er vier miljoen euro per dag minder binnen,’’ zegt CEO Pierre Boulet. De rechtbank in Nanterre heeft daarom uitstel van betaling verleend en een bewindvoerder aangesteld. Die kijkt nu naar mogelijkheden voor een doorstart, eventueel met een nieuwe financiële partij, of aan een overname door bijvoorbeeld een grote autofabrikant die de toelevering van essentiële onderdelen niet in gevaar wil zien komen.