De website van Ariv e-bikes schakelt inmiddels automatisch door naar de algemene site van het autobedrijf. General Motors maakt op haar eigen site echter niet officieel melding van de ingreep. GM begon in het voorjaar met de verkoop van twee modellen elektrische fietsen in Europa, een ‘gewone’ e-fiets die 2.800 euro moest kosten en een opvouwbare versie met een prijskaartje van 3.400 euro.

Het autobedrijf, dat een paar jaar geleden min of meer verdwenen is uit Europa door de verkoop van Opel aan PSA, wilde daarmee inspelen op de verwachte snelle groei van de markt voor elektrische fietsen. Bovendien paste het project in de strategie om minder afhankelijk te zijn van auto’s zelf. GM ontwierp en produceerde de e-bikes in eigen huis. Maar nu gaat ook die vorm van nieuwe mobiliteit bij GM de kast in. De autofabrikant geeft daar wel een positieve draai aan door te verklaren dat het via Ariv veel ervaring heeft opgedaan over micromobiliteit die het kan gebruiken voor toekomstige projecten.