Aston Martin schuift topman aan de kant

CEO Andy Palmer van Aston Martin is met onmiddellijke ingang aan de kant geschoven. Hij wordt vervangen door Tobias Moers, tot nu toe directeur van Mercedes-Benz AMG. Het moederbedrijf daarvan, Daimler, heeft vijf procent van de aandelen Aston Martin in handen. Aston Martin zelf heeft tot nu toe alleen bevestigd dat er ‘veranderingen in het management’ zijn doorgevoerd maar heeft nog niets officieels gezegd over het vertrek van Palmer.

Het ontslag op staande voet volgt op het inklappen van de aandelenkoers van Aston Martin Lagonda, zoals de onderneming officieel heet. De Britse automaker werd in het najaar van 2018 naar de beurs gebracht voor 19 Pond ofwel 21.25 euro per aandeel maar sindsdien is de koers met 96 procent gedaald naar 39 eurocent eind vorige week. De totale beurswaarde is nu nog zo’n 630 miljoen euro terwijl dat bij de beursgang bijna 4,5 miljard euro was.

Aston Martin moest eerder deze maand ook weer melden dat het in het eerste kwartaal 133 miljoen euro verlies had geleden. Het aantal aan dealers afgeleverde auto’s lag met 478 ook 45 procent lager dan in Q1 van 2019. Eerder heeft Lawrence Stroll, de F1 ondernemer die in maart bijna 600 miljoen euro in Aston Martin heeft gepompt en nu bestuursvoorzitter is, zijn vertrouwen in de toekomst van de Britse supercar-bouwer uitgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aston Martin schuift topman aan de kant - Automobielmanagement.nl

Aston Martin schuift topman aan de kant

CEO Andy Palmer van Aston Martin is met onmiddellijke ingang aan de kant geschoven. Hij wordt vervangen door Tobias Moers, tot nu toe directeur van Mercedes-Benz AMG. Het moederbedrijf daarvan, Daimler, heeft vijf procent van de aandelen Aston Martin in handen. Aston Martin zelf heeft tot nu toe alleen bevestigd dat er ‘veranderingen in het management’ zijn doorgevoerd maar heeft nog niets officieels gezegd over het vertrek van Palmer.

Het ontslag op staande voet volgt op het inklappen van de aandelenkoers van Aston Martin Lagonda, zoals de onderneming officieel heet. De Britse automaker werd in het najaar van 2018 naar de beurs gebracht voor 19 Pond ofwel 21.25 euro per aandeel maar sindsdien is de koers met 96 procent gedaald naar 39 eurocent eind vorige week. De totale beurswaarde is nu nog zo’n 630 miljoen euro terwijl dat bij de beursgang bijna 4,5 miljard euro was.

Aston Martin moest eerder deze maand ook weer melden dat het in het eerste kwartaal 133 miljoen euro verlies had geleden. Het aantal aan dealers afgeleverde auto’s lag met 478 ook 45 procent lager dan in Q1 van 2019. Eerder heeft Lawrence Stroll, de F1 ondernemer die in maart bijna 600 miljoen euro in Aston Martin heeft gepompt en nu bestuursvoorzitter is, zijn vertrouwen in de toekomst van de Britse supercar-bouwer uitgesproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding