Het ontslag op staande voet volgt op het inklappen van de aandelenkoers van Aston Martin Lagonda, zoals de onderneming officieel heet. De Britse automaker werd in het najaar van 2018 naar de beurs gebracht voor 19 Pond ofwel 21.25 euro per aandeel maar sindsdien is de koers met 96 procent gedaald naar 39 eurocent eind vorige week. De totale beurswaarde is nu nog zo’n 630 miljoen euro terwijl dat bij de beursgang bijna 4,5 miljard euro was.

Aston Martin moest eerder deze maand ook weer melden dat het in het eerste kwartaal 133 miljoen euro verlies had geleden. Het aantal aan dealers afgeleverde auto’s lag met 478 ook 45 procent lager dan in Q1 van 2019. Eerder heeft Lawrence Stroll, de F1 ondernemer die in maart bijna 600 miljoen euro in Aston Martin heeft gepompt en nu bestuursvoorzitter is, zijn vertrouwen in de toekomst van de Britse supercar-bouwer uitgesproken.