Autosalon Genève 2021 nog lang niet zeker

Of er volgend jaar weer een autoshow komt in Genève is op dit moment hoogst onzeker. Een flink aantal autobedrijven wil liever wachten tot 2022. De organiserende Foundation of the Geneva International Motor Show (FGIMS) moet bovendien eerst de financiën op orde brengen maar streeft ernaar zo snel mogelijk weer een autoshow in de Zwitserse stad te organiseren.

De autoshow van Genève, normaal gesproken één van de belangrijkste op de Europese agenda, werd vroeg dit voorjaar vijf dagen voor de geplande opening op 5 maart als één van de eerste evenementen in de autowereld gecancelled vanwege de coronacrisis. Dat heeft de financiële situatie bij de stichting ernstig verzwakt, aldus FGIMS.

Eisen

De organisatie vroeg daarom een lening aan voor rond de 15 miljoen euro bij het Canton van Genève, zeg maar de provincie, om de klap te boven te komen. Het Canton stelt echter onoverkomelijke eisen, zoals het overdragen van de organisatie zelf aan het expositiecomplex Palexpo waar de show normaal wordt gehouden. FGIMS heeft daarom besloten van de aangeboden financiële hulp af te zien. “De voorwaarden waren in strijd met het doel van de stichting zoals die meer dan 100 jaar geleden zijn geformuleerd.’’

Afgezegd

Maar de stichting maakt daarbij ook duidelijk ernstig te twijfelen of er volgend jaar wel weer een autoshow komt: ‘de organisatie van het evenement in 2021, een voorwaarde die is verbonden aan de lening, is op dit moment hoogst onzeker’. Voor de geplande show van dit jaar hadden al veel autobedrijven afgezegd omdat ze niet meer veel geld willen steken in dat soort grootschalige evenementen. Nu ook bij die fabrikanten de financiële situatie is verzwakt, is de vraag of ze al vroeg in 2021 wel willen deelnemen aan de nog altijd kostbare internationale autoshows.

Autosalon Genève 2021 nog lang niet zeker - Automobielmanagement.nl

Autosalon Genève 2021 nog lang niet zeker

Of er volgend jaar weer een autoshow komt in Genève is op dit moment hoogst onzeker. Een flink aantal autobedrijven wil liever wachten tot 2022. De organiserende Foundation of the Geneva International Motor Show (FGIMS) moet bovendien eerst de financiën op orde brengen maar streeft ernaar zo snel mogelijk weer een autoshow in de Zwitserse stad te organiseren.

De autoshow van Genève, normaal gesproken één van de belangrijkste op de Europese agenda, werd vroeg dit voorjaar vijf dagen voor de geplande opening op 5 maart als één van de eerste evenementen in de autowereld gecancelled vanwege de coronacrisis. Dat heeft de financiële situatie bij de stichting ernstig verzwakt, aldus FGIMS.

Eisen

De organisatie vroeg daarom een lening aan voor rond de 15 miljoen euro bij het Canton van Genève, zeg maar de provincie, om de klap te boven te komen. Het Canton stelt echter onoverkomelijke eisen, zoals het overdragen van de organisatie zelf aan het expositiecomplex Palexpo waar de show normaal wordt gehouden. FGIMS heeft daarom besloten van de aangeboden financiële hulp af te zien. “De voorwaarden waren in strijd met het doel van de stichting zoals die meer dan 100 jaar geleden zijn geformuleerd.’’

Afgezegd

Maar de stichting maakt daarbij ook duidelijk ernstig te twijfelen of er volgend jaar wel weer een autoshow komt: ‘de organisatie van het evenement in 2021, een voorwaarde die is verbonden aan de lening, is op dit moment hoogst onzeker’. Voor de geplande show van dit jaar hadden al veel autobedrijven afgezegd omdat ze niet meer veel geld willen steken in dat soort grootschalige evenementen. Nu ook bij die fabrikanten de financiële situatie is verzwakt, is de vraag of ze al vroeg in 2021 wel willen deelnemen aan de nog altijd kostbare internationale autoshows.