Tesla heeft wereldwijd de verkoopprijzen van al haar modellen verlaagd. In de Verenigde Staten is er 5.000 dollar afgegaan van de prijs van een Model S of Model X. De standaardversie van die auto’s kost daarmee in de VS nu resp. 74.990 dollar en 79.990 dollar. Model 3 is in de VS 2.000 dollar goedkoper geworden waarmee de instapprijs 37.990 dollar is geworden. In Europa zijn de verkoopprijzen van de Model S en Model X eveneens verlaagd maar blijft de prijs van Model 3 op hetzelfde niveau. Concrete prijzen per land en per model zijn hier op te maken uit de online configurator.

China

In China gaan eveneens alleen de prijzen van de Model X en Model S omlaag. Tesla heeft daar geen bedragen genoemd. Model 3, die al scherp geprijsd is gezien de concurrentie, wordt voor de Chinezen voorshands niet goedkoper. De voor de Chinese markt bestemde Model 3’en worden sinds kort ook in Gigafactory III in China zelf gebouwd. Ook uit Australië komen berichten dat Tesla de verkooprijs heeft verlaagd.

Tesla heeft geen officiële reden gegeven voor de prijsverlagingen maar aangenomen wordt dat ook dat merk de verkopen na de coronaklappen weer wat op probeert te vijzelen. ‘’De maatregel is een bewijs van realisme nu de werkloosheid snel oploopt door de coronacrisis,’’ commentarieert tv-station CNBC.