De CAAM meldde al eerder dat de Chinezen na het opheffen van de meeste coronabeperkingen sinds half april de weg naar de showroom weer duidelijk hebben gevonden. Ook Volkswagen en Daimler spraken van een hoopvol herstel van de Chinese autoverkopen. CAAM waarschuwt echter voor te veel optimisme: ‘’Een volledig herstel van de markt, die al voor de coronacrisis leed onder een inzakkende conjunctuur, het handelsconflict tussen China en de VS en het verminderde vertrouwen onder consument, lijkt er voorlopig niet in te zitten.’’

In de eerste maanden vijf maanden van dit jaar zijn er in China 7,9 miljoen voertuigen verkocht, nog altijd bijna een kwart minder dan een jaar eerder. De organisatie van autofabrikanten gaat er nog steeds van uit dat de markt over heel 2020 een daling van rond de 25 procent zal vertonen.