Chinese automarkt pakt groei weer op

In China zijn in mei volgens eerste schattingen 2,14 miljoen personen- en kleine bestelauto’s verkocht. Dat zou dan rond de 12 procent meer zijn dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de China Association of Automobile Manufacturers. Het is de eerste maandelijkse groei in bijna twee jaar tijd.

China verbiedt 533 automodellen

De CAAM meldde al eerder dat de Chinezen na het opheffen van de meeste coronabeperkingen sinds half april de weg naar de showroom weer duidelijk hebben gevonden. Ook Volkswagen en Daimler spraken van een hoopvol herstel van de Chinese autoverkopen. CAAM waarschuwt echter voor te veel optimisme: ‘’Een volledig herstel van de markt, die al voor de coronacrisis leed onder een inzakkende conjunctuur, het handelsconflict tussen China en de VS en het verminderde vertrouwen onder consument, lijkt er voorlopig niet in te zitten.’’

In de eerste maanden vijf maanden van dit jaar zijn er in China 7,9 miljoen voertuigen verkocht, nog altijd bijna een kwart minder dan een jaar eerder. De organisatie van autofabrikanten gaat er nog steeds van uit dat de markt over heel 2020 een daling van rond de 25 procent zal vertonen.

Chinese automarkt pakt groei weer op - Automobielmanagement.nl

Chinese automarkt pakt groei weer op

In China zijn in mei volgens eerste schattingen 2,14 miljoen personen- en kleine bestelauto’s verkocht. Dat zou dan rond de 12 procent meer zijn dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de China Association of Automobile Manufacturers. Het is de eerste maandelijkse groei in bijna twee jaar tijd.

China verbiedt 533 automodellen

De CAAM meldde al eerder dat de Chinezen na het opheffen van de meeste coronabeperkingen sinds half april de weg naar de showroom weer duidelijk hebben gevonden. Ook Volkswagen en Daimler spraken van een hoopvol herstel van de Chinese autoverkopen. CAAM waarschuwt echter voor te veel optimisme: ‘’Een volledig herstel van de markt, die al voor de coronacrisis leed onder een inzakkende conjunctuur, het handelsconflict tussen China en de VS en het verminderde vertrouwen onder consument, lijkt er voorlopig niet in te zitten.’’

In de eerste maanden vijf maanden van dit jaar zijn er in China 7,9 miljoen voertuigen verkocht, nog altijd bijna een kwart minder dan een jaar eerder. De organisatie van autofabrikanten gaat er nog steeds van uit dat de markt over heel 2020 een daling van rond de 25 procent zal vertonen.