Geruchten over bouw Britse Tesla-fabriek nemen toe

Het Britse Department for International Trade (DIT) is naar verluidt op zoek naar een geschikte locatie voor autofabrikant Tesla voor de bouw van een R&D en procuctiefaciliteit in het VK. DIT bevestigt de zoektocht naar een productielocatie voor elektrische auto’s, maar niet dat dit voor Tesla is. Elon Musk zou echter al gespot zijn bij de bewuste plek.

“De overheid werk samen met de industrie om van het Verenigd Koninkrijk een voorkeurslocatie te maken voor de productie van elektrische voertuigen. DIT zoekt hiervoor geschikte locaties,” aldus een overheidsverklaring.

Poolshoogte

De Britse site Property Week laat echter weten dat het enorme Gravity industrieterrein van 263 hectare in Somerset wordt overwogen als locatie voor een Tesla-fabriek. Inmiddels zou Elon Musk hoogstpersoonlijk al poolshoogte hebben genomen tijdens een bliksembezoek aan de regio rondom Bristol. Volgens The Times arriveerde Musk vorige week op woensdagmiddag per privéjet en vertrok hij op donderdagochtend. Op het programma stond onder meer een helikoptervlucht richting het Gravity industrieterrein.

Acht EV-fabrieken

De Britse regering steekt zijn steun voor een EV-fabriek ook niet onder stoelen of banken. Volgens het Faraday instituut is er in het VK in 2022 behoefte aan één fabriek, in 2025 aan twee en in 2040 zouden er acht fabrieken moeten staan om aan de vraag naar elektrische auto’s te kunnen voldoen. Twee Britse startups, AMTE Power en Britishvolt hebben recent al plannen aangekondigd voor de bouw van een grote batterijfabriek, een investering waar 4 miljard pond mee gemoeid is.

Het nieuws over de Tesla-fabriek komt zes maanden nadat Elon Musk aankondigde zijn eerste Europese (batterij)fabriek liever in Berlijn neer te zetten. Brexit maakte het te gevaarlijk om een gigafactory in het VK te bouwen liet hij destijds weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Geruchten over bouw Britse Tesla-fabriek nemen toe - Automobielmanagement.nl

Geruchten over bouw Britse Tesla-fabriek nemen toe

Het Britse Department for International Trade (DIT) is naar verluidt op zoek naar een geschikte locatie voor autofabrikant Tesla voor de bouw van een R&D en procuctiefaciliteit in het VK. DIT bevestigt de zoektocht naar een productielocatie voor elektrische auto’s, maar niet dat dit voor Tesla is. Elon Musk zou echter al gespot zijn bij de bewuste plek.

“De overheid werk samen met de industrie om van het Verenigd Koninkrijk een voorkeurslocatie te maken voor de productie van elektrische voertuigen. DIT zoekt hiervoor geschikte locaties,” aldus een overheidsverklaring.

Poolshoogte

De Britse site Property Week laat echter weten dat het enorme Gravity industrieterrein van 263 hectare in Somerset wordt overwogen als locatie voor een Tesla-fabriek. Inmiddels zou Elon Musk hoogstpersoonlijk al poolshoogte hebben genomen tijdens een bliksembezoek aan de regio rondom Bristol. Volgens The Times arriveerde Musk vorige week op woensdagmiddag per privéjet en vertrok hij op donderdagochtend. Op het programma stond onder meer een helikoptervlucht richting het Gravity industrieterrein.

Acht EV-fabrieken

De Britse regering steekt zijn steun voor een EV-fabriek ook niet onder stoelen of banken. Volgens het Faraday instituut is er in het VK in 2022 behoefte aan één fabriek, in 2025 aan twee en in 2040 zouden er acht fabrieken moeten staan om aan de vraag naar elektrische auto’s te kunnen voldoen. Twee Britse startups, AMTE Power en Britishvolt hebben recent al plannen aangekondigd voor de bouw van een grote batterijfabriek, een investering waar 4 miljard pond mee gemoeid is.

Het nieuws over de Tesla-fabriek komt zes maanden nadat Elon Musk aankondigde zijn eerste Europese (batterij)fabriek liever in Berlijn neer te zetten. Brexit maakte het te gevaarlijk om een gigafactory in het VK te bouwen liet hij destijds weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding