Spanje steunt autosector met 3,75 miljard

Net als Duitsland en Frankrijk heeft ook Spanje een groot steunplan voor de autosector aangekondigd. De regering in Madrid wil daarvoor 3,75 miljard uittrekken. Volgens premier Pero Sánchez bevindt de auto-industrie zich in zijn land ‘op een uiterst kritisch moment’.

Sánchez wijst onder meer op de sluiting van de grote Nissan-fabriek in Barcelona waarmee 3.000 directe banen verloren gaan. De premier zal pas dinsdag, na overleg met de sector, verdere details bekendmaken. De auto-industrie in Spanje pleit ervoor eventuele aankoopsubsidies niet alleen beschikbaar te stellen voor elektrische auto’s maar ook voor jongere en schonere benzine- en dieselmodellen.

Vernieuwing

De organisatie van autofabrikanten Anfac stelt daarnaast dat er zeker 54 miljard geïnvesteerd zal moeten worden in vernieuwing van de vaak verouderde Spaanse fabrieken ‘om het proces van transformatie’ uit te kunnen voeren. Ook zal meer aandacht en geld besteed moeten worden aan onderzoek naar de nieuwe technologieën omdat Spanje op dat terrein fors achter loopt bij andere landen. Anfac berekent dat de autosector als geheel goed is voor zo’n tien procent van de Spaanse economie.

Spanje steunt autosector met 3,75 miljard - Automobielmanagement.nl

Spanje steunt autosector met 3,75 miljard

Net als Duitsland en Frankrijk heeft ook Spanje een groot steunplan voor de autosector aangekondigd. De regering in Madrid wil daarvoor 3,75 miljard uittrekken. Volgens premier Pero Sánchez bevindt de auto-industrie zich in zijn land ‘op een uiterst kritisch moment’.

Sánchez wijst onder meer op de sluiting van de grote Nissan-fabriek in Barcelona waarmee 3.000 directe banen verloren gaan. De premier zal pas dinsdag, na overleg met de sector, verdere details bekendmaken. De auto-industrie in Spanje pleit ervoor eventuele aankoopsubsidies niet alleen beschikbaar te stellen voor elektrische auto’s maar ook voor jongere en schonere benzine- en dieselmodellen.

Vernieuwing

De organisatie van autofabrikanten Anfac stelt daarnaast dat er zeker 54 miljard geïnvesteerd zal moeten worden in vernieuwing van de vaak verouderde Spaanse fabrieken ‘om het proces van transformatie’ uit te kunnen voeren. Ook zal meer aandacht en geld besteed moeten worden aan onderzoek naar de nieuwe technologieën omdat Spanje op dat terrein fors achter loopt bij andere landen. Anfac berekent dat de autosector als geheel goed is voor zo’n tien procent van de Spaanse economie.