Volvo in het rood maar ‘neergang is tijdelijk’

Volvo heeft door de coronacrisis in het eerste halfjaar een verlies geleden van ruim 96 miljoen euro. De omzet viel met ruim 14 procent terug naar 11,5 miljard euro. CEO Håkan Samuelsson is desondanks optimistisch. “De neergang is tijdelijk. We verwachten een sterk herstel in de tweede helft van het jaar.

Volvo houdt de opgaande lijn nog altijd vast

Hoewel de verkopen flink lager uitkwamen, slaagde Volvo Cars er wel in marktaandeel te winnen in China, de Verenigde Staten en Europa. Duitsland was hier zelfs de sterkst presterende markt. In China is al enige tijd sprake van groei waarmee het verlies van de crisismaanden bijna is goedgemaakt. Ook kon Volvo in juni weer groei noteren op de Amerikaanse markt. Daarnaast nam de vraag naar de plug-in-hybride modellen die worden verkocht als Volvo Recharge met 80 procent toe. Ook wist de consument steeds meer de weg te vinden naar de online verkoopkanalen.

Groei op lange termijn

Zoals eerder gemeld verkocht Volvo Cars in deze zes maanden wereldwijd 269.962 nieuwe personenauto’s, een daling met 20,8 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Volvo nam de vereiste maatregelen om personeel en klanten te beschermen. De hoofdfabriek in Torslanda was alles bij elkaar echter maar 15 dagen gesloten. “De pandemie versterkt ons vertrouwen dat onze strategische ambities de juiste zijn en dat een versnelde transformatie van ons bedrijf zal leiden tot groei op lange termijn,’’ aldus Samuelsson. “Als de markt herstelt zoals we verwachten dan voorzien we dat het verkoopniveau weer terugkeert naar dat van de tweede helft van 2019 en het is onze ambitie om terug te keren naar hetzelfde winstniveau.’’

Volvo in het rood maar ‘neergang is tijdelijk’ - Automobielmanagement.nl

Volvo in het rood maar ‘neergang is tijdelijk’

Volvo heeft door de coronacrisis in het eerste halfjaar een verlies geleden van ruim 96 miljoen euro. De omzet viel met ruim 14 procent terug naar 11,5 miljard euro. CEO Håkan Samuelsson is desondanks optimistisch. “De neergang is tijdelijk. We verwachten een sterk herstel in de tweede helft van het jaar.

Volvo houdt de opgaande lijn nog altijd vast

Hoewel de verkopen flink lager uitkwamen, slaagde Volvo Cars er wel in marktaandeel te winnen in China, de Verenigde Staten en Europa. Duitsland was hier zelfs de sterkst presterende markt. In China is al enige tijd sprake van groei waarmee het verlies van de crisismaanden bijna is goedgemaakt. Ook kon Volvo in juni weer groei noteren op de Amerikaanse markt. Daarnaast nam de vraag naar de plug-in-hybride modellen die worden verkocht als Volvo Recharge met 80 procent toe. Ook wist de consument steeds meer de weg te vinden naar de online verkoopkanalen.

Groei op lange termijn

Zoals eerder gemeld verkocht Volvo Cars in deze zes maanden wereldwijd 269.962 nieuwe personenauto’s, een daling met 20,8 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Volvo nam de vereiste maatregelen om personeel en klanten te beschermen. De hoofdfabriek in Torslanda was alles bij elkaar echter maar 15 dagen gesloten. “De pandemie versterkt ons vertrouwen dat onze strategische ambities de juiste zijn en dat een versnelde transformatie van ons bedrijf zal leiden tot groei op lange termijn,’’ aldus Samuelsson. “Als de markt herstelt zoals we verwachten dan voorzien we dat het verkoopniveau weer terugkeert naar dat van de tweede helft van 2019 en het is onze ambitie om terug te keren naar hetzelfde winstniveau.’’