ATU heeft berichten over de sluitingen in Duitsland bevestigd: ‘’Het is waar dat ATU overweegt filialen te sluiten die niet winstgevend zijn en/of geen toekomstperspectief hebben,’’ zegt een woordvoerder. De reorganisatie is nodig om de onderneming meer ‘toekomst-zeker en weerbestendig te maken’. ‘’Daartoe onderzoeken we voortdurend structuren, filiaalconcepten en de prestaties naar de klanten en passen die aan de ontwikkelingen aan.’’ ATU houdt met circa 530 vestigingen in Duitsland wel een geografische dekking. Waar nodig zal ook in nieuwe filialen worden geïnvesteerd, zoals recent in twee voorsteden van München is gebeurd.

Mobivia

ATU werd in 2016 overgenomen door het Franse familiebedrijf Mobivia. Daarmee kwam na jaren van financiële investeerders een grote onderneming uit de autosector zelf aan boord. Mobivia is één van de grootste bedrijven op het gebied van autowerkplaatsen in Europa en Afrika. Het telt 2.100 vestigingen met 21 merken in 19 landen waaronder ketens als Auto 5 en Midas in Belgie, Norauto in Frankrijk, Spanje en een reeks andere landen en Carter-Cash. Mobivia draaide vorig jaar een omzet van 3,2 miljard euro.