Amazon bestelt 1.800 elektrische Mercedes-bestelwagens

Online winkelgigant Amazon heeft 1.800 elektrische bestelwagens besteld bij Mercedes-Benz. De voertuigen zijn bestemd voor de Europese besteldienst van Amazon, dat sinds kort ook een eigen Nederlandse website heeft. De meerderheid van de E-vans, 1.200 grotere eSpinters en 600 middelgrote eVitos, zal al dit jaar in gebruik worden genomen.

De opdracht is de grootste voor elektrische voertuigen die Mercedes-Benz tot nu toe heeft binnengehaald. De online winkelier had wel al eerder 20.000 ‘normale’ bestelwagens van Mercedes-Benz afgenomen. Amazon heeft overigens kort geleden in de VS ook liefst 100.000 elektrische bestelwagens besteld bij nieuwkomer Rivian, een start-up waar Amazon ook een belang in heeft genomen. Die enorme vloot hoeft echter pas gespreid over de komende tien jaar geleverd te worden.

CO2-neutraal

Daimler heeft zich tegelijkertijd aangesloten bij de ‘Climate Pledge’ van Amazon. Daarmee stellen grote ondernemingen zich tot doel om uiterlijk in 2040 CO2-neutraal te opereren. Topman Jeff Bezos van Amazon (de rijkste man ter wereld): “We hebben verdere innovaties en partnerschappen met grote autofabrikanten als Mercedes-Benz nodig om de transportsector te decarboniseren en de klimaatcrisis te bestrijden. We willen zo snel mogelijk de meest duurzame transportvloot ter wereld opbouwen.’’

Amazon bestelt 1.800 elektrische Mercedes-bestelwagens - Automobielmanagement.nl

Amazon bestelt 1.800 elektrische Mercedes-bestelwagens

Online winkelgigant Amazon heeft 1.800 elektrische bestelwagens besteld bij Mercedes-Benz. De voertuigen zijn bestemd voor de Europese besteldienst van Amazon, dat sinds kort ook een eigen Nederlandse website heeft. De meerderheid van de E-vans, 1.200 grotere eSpinters en 600 middelgrote eVitos, zal al dit jaar in gebruik worden genomen.

De opdracht is de grootste voor elektrische voertuigen die Mercedes-Benz tot nu toe heeft binnengehaald. De online winkelier had wel al eerder 20.000 ‘normale’ bestelwagens van Mercedes-Benz afgenomen. Amazon heeft overigens kort geleden in de VS ook liefst 100.000 elektrische bestelwagens besteld bij nieuwkomer Rivian, een start-up waar Amazon ook een belang in heeft genomen. Die enorme vloot hoeft echter pas gespreid over de komende tien jaar geleverd te worden.

CO2-neutraal

Daimler heeft zich tegelijkertijd aangesloten bij de ‘Climate Pledge’ van Amazon. Daarmee stellen grote ondernemingen zich tot doel om uiterlijk in 2040 CO2-neutraal te opereren. Topman Jeff Bezos van Amazon (de rijkste man ter wereld): “We hebben verdere innovaties en partnerschappen met grote autofabrikanten als Mercedes-Benz nodig om de transportsector te decarboniseren en de klimaatcrisis te bestrijden. We willen zo snel mogelijk de meest duurzame transportvloot ter wereld opbouwen.’’