FCA zet Jeep meer in de schijnwerpers

Fiat Chrysler Automobiles gaat Jeep meer in de schijnwerpers zetten, in ieder geval in de Verenigde Staten. Dealers is gevraagd voor Jeep een aparte showroom in te richten met merkgerichte verkopers en adviseurs. Daar moeten dan de grotere, duurdere modellen vooraan getoond worden om de meer naar luxe kijkende klanten te verleiden.

FCA-merken liggen slecht bij Britse dealers

Jeep, waar de huidige CEO van FCA Mike Manley voorheen jarenlang leiding aan gaf, is zeker in de VS de geldmachine voor het Amerikaans/Italiaanse autobedrijf. De concurrentie is echter zwaar, met onder meer de kort geleden onthulde nieuwe Bronco van Ford. Om de markt beter te kunnen voorzien, bouwt FCA op dit moment een nieuwe fabriek in Detroit waar vanaf volgend jaar twee nieuwe Jeep-modellen van de band gaan rollen.

Grand Wagoneer

Jeep heeft in het kader van de opwaardering net een nieuwe Grand Wagoneer gelanceerd die kaal wel meer dan 100.000 dollar moet kosten. Dat borduurt voort op een model waarmee het toenmalige Jeep succes had tot het begin van de jaren negentig. “We brengen hiermee een premium Amerikaans icoon terug,’’ zegt Christian Meunier die tegenwoordig aan het hoofd staat bij Jeep.

Eén procent

In Europa stelt Jeep met een marktaandeel van één procent overigens weinig voor. In de eerste helft van dit jaar daalden de verkopen ook met de helft, een nog sterkere terugval dan de markt als geheel. In ons land verkocht Jeep in de eerste acht maanden niet meer dan 324 auto’s, zo’n beetje een kwart van de afzet in dezelfde periode in 2019.

FCA zet Jeep meer in de schijnwerpers - Automobielmanagement.nl

FCA zet Jeep meer in de schijnwerpers

Fiat Chrysler Automobiles gaat Jeep meer in de schijnwerpers zetten, in ieder geval in de Verenigde Staten. Dealers is gevraagd voor Jeep een aparte showroom in te richten met merkgerichte verkopers en adviseurs. Daar moeten dan de grotere, duurdere modellen vooraan getoond worden om de meer naar luxe kijkende klanten te verleiden.

FCA-merken liggen slecht bij Britse dealers

Jeep, waar de huidige CEO van FCA Mike Manley voorheen jarenlang leiding aan gaf, is zeker in de VS de geldmachine voor het Amerikaans/Italiaanse autobedrijf. De concurrentie is echter zwaar, met onder meer de kort geleden onthulde nieuwe Bronco van Ford. Om de markt beter te kunnen voorzien, bouwt FCA op dit moment een nieuwe fabriek in Detroit waar vanaf volgend jaar twee nieuwe Jeep-modellen van de band gaan rollen.

Grand Wagoneer

Jeep heeft in het kader van de opwaardering net een nieuwe Grand Wagoneer gelanceerd die kaal wel meer dan 100.000 dollar moet kosten. Dat borduurt voort op een model waarmee het toenmalige Jeep succes had tot het begin van de jaren negentig. “We brengen hiermee een premium Amerikaans icoon terug,’’ zegt Christian Meunier die tegenwoordig aan het hoofd staat bij Jeep.

Eén procent

In Europa stelt Jeep met een marktaandeel van één procent overigens weinig voor. In de eerste helft van dit jaar daalden de verkopen ook met de helft, een nog sterkere terugval dan de markt als geheel. In ons land verkocht Jeep in de eerste acht maanden niet meer dan 324 auto’s, zo’n beetje een kwart van de afzet in dezelfde periode in 2019.