Voor het eerste sinds WOII minder auto’s in België

In België is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog het aantal personenauto’s gedaald. Op 1 augustus telde België 5.888.589 personenwagens tegenover 5.889.210 een jaar eerder. Dat is een kleine maar opmerkelijke daling van 0,01 procent. Het aantal personenwagens steeg de afgelopen tien jaar nog met gemiddeld 1,27 procent, meldt de statistische dienst Statbel.

Het aandeel diesel in dat wagenpark is de afgelopen vijf jaar gestaag gedaald. Op 1 augustus waren er 2.815.755 dieselwagens, ruim zes procent minder dan een jaar eerder. Dat lijkt voorlopig vooral ten gunste te gaan van benzine want daarvan zijn er in een jaar tijd vijf procent bijgekomen. Diesel is nu goed voor 47,8 procent van het Belgische wagenpark, benzine voor 48,3 procent.

Ondanks een sterke toename van het aantal nieuwe elektrische auto’s nemen die nog altijd niet meer dan 0,4 procent voor hun rekening. Hybride doet het tot nu toe beter met een aandeel van 2,6 procent. Daarnaast rijden er in België ook nog bijna 15.000 personenwagens op gas rond.

Voor het eerste sinds WOII minder auto’s in België - Automobielmanagement.nl

Voor het eerste sinds WOII minder auto’s in België

In België is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog het aantal personenauto’s gedaald. Op 1 augustus telde België 5.888.589 personenwagens tegenover 5.889.210 een jaar eerder. Dat is een kleine maar opmerkelijke daling van 0,01 procent. Het aantal personenwagens steeg de afgelopen tien jaar nog met gemiddeld 1,27 procent, meldt de statistische dienst Statbel.

Het aandeel diesel in dat wagenpark is de afgelopen vijf jaar gestaag gedaald. Op 1 augustus waren er 2.815.755 dieselwagens, ruim zes procent minder dan een jaar eerder. Dat lijkt voorlopig vooral ten gunste te gaan van benzine want daarvan zijn er in een jaar tijd vijf procent bijgekomen. Diesel is nu goed voor 47,8 procent van het Belgische wagenpark, benzine voor 48,3 procent.

Ondanks een sterke toename van het aantal nieuwe elektrische auto’s nemen die nog altijd niet meer dan 0,4 procent voor hun rekening. Hybride doet het tot nu toe beter met een aandeel van 2,6 procent. Daarnaast rijden er in België ook nog bijna 15.000 personenwagens op gas rond.