Verkoop Mercedes-Benz weer in de plus

Mercedes-Benz heeft in het afgelopen kwartaal met 625.675 exemplaren 1,2 procent meer auto’s af kunnen leveren dan een jaar eerder. In Europa stabiliseerde de afzet op 234.088 auto’s waarbij Duitsland een plus van vier procent liet zien. China was echter de grote aandrijver met een plus van ruim 23 procent naar 223.631 auto’s.

China is daarmee bij Mercedes-Benz nu goed voor 35 procent van de wereldwijde afzet. Worden bestelwagens meegeteld dan komt de toename over het kwartaal uit op bijna vier procent.

Elektrisch

Over de eerste negen maanden van dit jaar staat de teller bij Mercedes-Benz nu op 1.548.859 voertuigen, dat is ruim tien procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Bij personenauto’s komt de daling uit op ruim dertien procent. China laat ook hier weer een plus zien en wel van een goede acht procent terwijl Europa nog altijd op een daling van 21 procent uitkomt. Wel meldt Mercedes-Benz vooral in Europa een sterke vraag naar elektrische modellen.

Bemoedigend

“De vraag van onze klanten was in het derde kwartaal aanzienlijk hoger dan we in maart en april hadden verwacht gezien de problemen door de pandemie. We zijn blij met de positieve reacties op onze modellen en de aantrekkende vraag op veel markten. Het derde kwartaal laat echter ook zien hoe regionaal verschillend de situatie nog altijd is op de markt en voor onze dealers. We houden de ontwikkelingen in het vierde kwartaal daarom scherp in de gaten, maar het huidige vraagniveau is bemoedigend,” zegt directeur marketing en sales Britta Seeger.

Verkoop Mercedes-Benz weer in de plus - Automobielmanagement.nl

Verkoop Mercedes-Benz weer in de plus

Mercedes-Benz heeft in het afgelopen kwartaal met 625.675 exemplaren 1,2 procent meer auto’s af kunnen leveren dan een jaar eerder. In Europa stabiliseerde de afzet op 234.088 auto’s waarbij Duitsland een plus van vier procent liet zien. China was echter de grote aandrijver met een plus van ruim 23 procent naar 223.631 auto’s.

China is daarmee bij Mercedes-Benz nu goed voor 35 procent van de wereldwijde afzet. Worden bestelwagens meegeteld dan komt de toename over het kwartaal uit op bijna vier procent.

Elektrisch

Over de eerste negen maanden van dit jaar staat de teller bij Mercedes-Benz nu op 1.548.859 voertuigen, dat is ruim tien procent minder dan in dezelfde periode in 2019. Bij personenauto’s komt de daling uit op ruim dertien procent. China laat ook hier weer een plus zien en wel van een goede acht procent terwijl Europa nog altijd op een daling van 21 procent uitkomt. Wel meldt Mercedes-Benz vooral in Europa een sterke vraag naar elektrische modellen.

Bemoedigend

“De vraag van onze klanten was in het derde kwartaal aanzienlijk hoger dan we in maart en april hadden verwacht gezien de problemen door de pandemie. We zijn blij met de positieve reacties op onze modellen en de aantrekkende vraag op veel markten. Het derde kwartaal laat echter ook zien hoe regionaal verschillend de situatie nog altijd is op de markt en voor onze dealers. We houden de ontwikkelingen in het vierde kwartaal daarom scherp in de gaten, maar het huidige vraagniveau is bemoedigend,” zegt directeur marketing en sales Britta Seeger.