BMW heeft 3 miljard euro ‘over’

BMW Groep heeft in het derde kwartaal met de automotive divisie een vrije kasstroom gerealiseerd van ruim 3 miljard euro. De vrije kasstroom is het vrij beschikbare vermogen waarover een onderneming kan beschikken nadat noodzakelijke investeringen gedaan zijn. Vorig jaar kwam dat bedrag nog uit op 714 miljoen euro. Die kasstroom is hoger dan wat de markt had verwacht, deelt BMW mee in een tussentijdse verklaring.

De hoger uitgekomen kasstroom is bij BMW ‘met name te danken aan een sneller herstel in sommige markten, wat leidde tot een sterkere groei van de verkopen’. Daarnaast kon een ‘gefocust management’ zorgen voor een optimalisering van het werkkapitaal en een verdere verlaging van de vaste kosten en kapitaaluitgaven. De eerdere winstverwachtingen voor de BMW Groep en de afzonderlijke segmenten blijven ongewijzigd. ‘Door de economische verstoring door de coronapandemie blijft het bijzonder moeilijk om voorspellingen te doen’.

Groei

BMW deelde eerder mee in het derde kwartaal 675.680 voertuigen verkocht te hebben, 8,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Europa werden met 375.618 exemplaren 7,1 procent meer auto’s verkocht, met een groei van ruim twaalf procent op de Duitse thuismarkt. In China kwam de groei over het kwartaal uit op ruim 31 procent en over de eerste negen maanden op 6,4 procent. Alleen de Verenigde Staten doet het slechter met 15,7 procent lagere verkopen in de afgelopen drie maanden.

Eerder stelde Daimler ook al dat de resultaten boven de verwachtingen waren uitgekomen terwijl Toyota sprak van een ‘sneller dan verwacht herstel.’

BMW heeft 3 miljard euro ‘over’ - Automobielmanagement.nl

BMW heeft 3 miljard euro ‘over’

BMW Groep heeft in het derde kwartaal met de automotive divisie een vrije kasstroom gerealiseerd van ruim 3 miljard euro. De vrije kasstroom is het vrij beschikbare vermogen waarover een onderneming kan beschikken nadat noodzakelijke investeringen gedaan zijn. Vorig jaar kwam dat bedrag nog uit op 714 miljoen euro. Die kasstroom is hoger dan wat de markt had verwacht, deelt BMW mee in een tussentijdse verklaring.

De hoger uitgekomen kasstroom is bij BMW ‘met name te danken aan een sneller herstel in sommige markten, wat leidde tot een sterkere groei van de verkopen’. Daarnaast kon een ‘gefocust management’ zorgen voor een optimalisering van het werkkapitaal en een verdere verlaging van de vaste kosten en kapitaaluitgaven. De eerdere winstverwachtingen voor de BMW Groep en de afzonderlijke segmenten blijven ongewijzigd. ‘Door de economische verstoring door de coronapandemie blijft het bijzonder moeilijk om voorspellingen te doen’.

Groei

BMW deelde eerder mee in het derde kwartaal 675.680 voertuigen verkocht te hebben, 8,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Europa werden met 375.618 exemplaren 7,1 procent meer auto’s verkocht, met een groei van ruim twaalf procent op de Duitse thuismarkt. In China kwam de groei over het kwartaal uit op ruim 31 procent en over de eerste negen maanden op 6,4 procent. Alleen de Verenigde Staten doet het slechter met 15,7 procent lagere verkopen in de afgelopen drie maanden.

Eerder stelde Daimler ook al dat de resultaten boven de verwachtingen waren uitgekomen terwijl Toyota sprak van een ‘sneller dan verwacht herstel.’