JLR verkocht met 113.569 eenheden ruim de helft meer auto’s dan in het voorafgaande kwartaal maar nog altijd 12 procent minder dan vorig jaar. De Britse autofabrikant kon daarmee een positieve kasstroom van 510 miljoen euro genereren, zelfs na 584 miljoen euro aan investeringen. De verbeterde resultaten zijn te danken aan het weer open gaan van de belangrijkste markten, zeker in China, maar ook aan het lopende kostenbesparingsprogramma.

Hogere versnelling

“Hoewel de verkopen en winstgevendheid op de meeste markten nog niet volledig terug zijn op de pre-pandemie niveaus, is het vooral bemoedigend om te zien dat we in China nu meer auto’s verkopen dan een jaar geleden en dat de wereldwijde verkopen van de nieuwe Land Rover Defender in een hogere versnelling komen. JLR heeft een goede uitgangspositie om te profiteren van het verdere marktherstel in de tweede helft van het boekjaar en daarna,” aldus de per 10 september aangetreden nieuwe CEO Thierry Bolloré.