Belgische automarkt krimpt weer

De Belgische automarkt is in oktober, na een lichte opleving in september, weer flink ingezakt. Met 38.703 geregistreerde nieuwe personenauto’s lagen de verkopen 9,4 procent lager dan een jaar eerder. Bovendien kwam oktober 2020 daarmee lager uit dan het gemiddelde in die maand over de laatste tien jaar. Over de eerste tien maanden van dit jaar werden bijna 23 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder.

Belgische autoverkoop keldert in laatste week maart

De verkopen per merk vertonen in België een ander beeld dan in Nederland. Peugeot, al vaker het meest verkochte merk, staat in oktober bovenaan met 3.521 verkochte auto’s. Tweede is Audi met 3.477 exemplaren gevolgd door Mercedes met 3.234 stuks. Volkswagen, afgelopen maand in Nederland koploper, komt pas op een zesde plaats met 2.866 stuks. Verder staan ook Skoda en Dacia in de Belgische top tien.

Bedrijfswagens

Bij lichte bestelwagens deed zich in oktober voor de tweede achtereenvolgende maand een stijging voor, dit keer met twee procent. Dit marktsegment vertoont in België over heel 2020 nog altijd een daling van ruim 13 procent. De verkopen van motorfietsen en scooters liggen, als enige, nu boven het niveau van vorig jaar. In oktober werden er vrijwel evenveel verkocht als in dezelfde maand in 2019. Over de eerste tien maanden gezien komen de verkopen van motoren en scooters 0,8 procent hoger uit.

De vooruitzichten voor november zijn uiterst somber omdat autobedrijven in België sinds deze week wegens een nieuwe verscherpte lockdown weer gesloten zijn voor verkopen. Al verkochte auto’s mogen wel worden afgeleverd mits dat veilig en buiten kan gebeuren. Alleen essentiële reparaties en onderhoud zijn, mits op afspraak, toegestaan.

Belgische automarkt krimpt weer - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt krimpt weer

De Belgische automarkt is in oktober, na een lichte opleving in september, weer flink ingezakt. Met 38.703 geregistreerde nieuwe personenauto’s lagen de verkopen 9,4 procent lager dan een jaar eerder. Bovendien kwam oktober 2020 daarmee lager uit dan het gemiddelde in die maand over de laatste tien jaar. Over de eerste tien maanden van dit jaar werden bijna 23 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder.

Belgische autoverkoop keldert in laatste week maart

De verkopen per merk vertonen in België een ander beeld dan in Nederland. Peugeot, al vaker het meest verkochte merk, staat in oktober bovenaan met 3.521 verkochte auto’s. Tweede is Audi met 3.477 exemplaren gevolgd door Mercedes met 3.234 stuks. Volkswagen, afgelopen maand in Nederland koploper, komt pas op een zesde plaats met 2.866 stuks. Verder staan ook Skoda en Dacia in de Belgische top tien.

Bedrijfswagens

Bij lichte bestelwagens deed zich in oktober voor de tweede achtereenvolgende maand een stijging voor, dit keer met twee procent. Dit marktsegment vertoont in België over heel 2020 nog altijd een daling van ruim 13 procent. De verkopen van motorfietsen en scooters liggen, als enige, nu boven het niveau van vorig jaar. In oktober werden er vrijwel evenveel verkocht als in dezelfde maand in 2019. Over de eerste tien maanden gezien komen de verkopen van motoren en scooters 0,8 procent hoger uit.

De vooruitzichten voor november zijn uiterst somber omdat autobedrijven in België sinds deze week wegens een nieuwe verscherpte lockdown weer gesloten zijn voor verkopen. Al verkochte auto’s mogen wel worden afgeleverd mits dat veilig en buiten kan gebeuren. Alleen essentiële reparaties en onderhoud zijn, mits op afspraak, toegestaan.