Duitse autobazin: stemming is te rooskleurig

‘’De stemming is op dit moment beter dan de werkelijke situatie.’’ Met die woorden wil voorzitter Hildegard Műller van het Verband der Automobilindustrie waarschuwen voor te veel optimisme in de autosector. ‘’We hebben helaas geen enkele aanleiding om onze prognoses te verhogen. Gezien het nog altijd toenemende aantal coronagevallen is er geen reden om iets te vieren. Integendeel, als de corona ontwikkelingen zo doorgaan dan merken we eerder dat de mensen weer onzekerder worden. En niet alleen wij merken dat in de verhalen van kopers, ook andere branches voelen dat.’’

Volvo Cars verkocht recordaantal auto's

Het VDA houdt daarom vast aan de verwachting dat de automarkt in Europa dit jaar een kwart lager uit zal komen dan in 2019. Over de eerste negen maanden stond de teller bij de Europese autokoepel Acea op een min van bijna 29 procent zodat de Duitse bond misschien zelfs nog te optimistisch is. Elders in de wereld rekent het VDA op 18 procent lagere verkopen in  de VS en een 10 procent daling in China. In dat laatste land staat de automarkt dit jaar inmiddels wel weer op een kleine plus.  

Műller keek in een toespraak voor journalisten ook even over de Atlantische Oceaan. Zij hoopt dat de nieuwe Amerikaanse regering onder president Joe Biden snel met de Europese Unie komt praten over nieuwe handelsafspraken. Zeker voor de Duitse auto-industrie is het belangrijkste punt dat alle wederzijdse heffingen op auto’s dan verdwijnen. ‘’Maar ook daar heb ik niet te hoge verwachtingen, we moeten onszelf niet voorhouden dat de Verenigde Staten haar belangen zou verkwanselen.’’

Reacties

Denkt u nu echt dat hr.Biden de oplossing voor alles is?
Het is gewoon Charlatan nr.o zoveel!

Geplaatst door: JP op
Duitse autobazin: stemming is te rooskleurig - Automobielmanagement.nl

Duitse autobazin: stemming is te rooskleurig

‘’De stemming is op dit moment beter dan de werkelijke situatie.’’ Met die woorden wil voorzitter Hildegard Műller van het Verband der Automobilindustrie waarschuwen voor te veel optimisme in de autosector. ‘’We hebben helaas geen enkele aanleiding om onze prognoses te verhogen. Gezien het nog altijd toenemende aantal coronagevallen is er geen reden om iets te vieren. Integendeel, als de corona ontwikkelingen zo doorgaan dan merken we eerder dat de mensen weer onzekerder worden. En niet alleen wij merken dat in de verhalen van kopers, ook andere branches voelen dat.’’

Volvo Cars verkocht recordaantal auto's

Het VDA houdt daarom vast aan de verwachting dat de automarkt in Europa dit jaar een kwart lager uit zal komen dan in 2019. Over de eerste negen maanden stond de teller bij de Europese autokoepel Acea op een min van bijna 29 procent zodat de Duitse bond misschien zelfs nog te optimistisch is. Elders in de wereld rekent het VDA op 18 procent lagere verkopen in  de VS en een 10 procent daling in China. In dat laatste land staat de automarkt dit jaar inmiddels wel weer op een kleine plus.  

Műller keek in een toespraak voor journalisten ook even over de Atlantische Oceaan. Zij hoopt dat de nieuwe Amerikaanse regering onder president Joe Biden snel met de Europese Unie komt praten over nieuwe handelsafspraken. Zeker voor de Duitse auto-industrie is het belangrijkste punt dat alle wederzijdse heffingen op auto’s dan verdwijnen. ‘’Maar ook daar heb ik niet te hoge verwachtingen, we moeten onszelf niet voorhouden dat de Verenigde Staten haar belangen zou verkwanselen.’’

Reacties

Denkt u nu echt dat hr.Biden de oplossing voor alles is?
Het is gewoon Charlatan nr.o zoveel!

Geplaatst door: JP op