Tesla kaapt topmanager weg bij Daimler

Tesla heeft de 57-jarige fabrieksdirecteur René Reif weggekaapt bij Daimler. Reif werkt al sinds 1990 bij Daimler, onder meer in Brazilië en in China waar hij verantwoordelijk was voor de auto- en motorenproductie. Momenteel geeft hij leiding aan fabrieken in Berlijn en Hamburg. Met name in Berlijn treedt hij daarbij ook op als officieel vertegenwoordiger van Daimler, bijvoorbeeld naar de overheid toe.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Reiff vertrekt volgens een mededeling van de autofabrikant eind dit jaar op persoonlijk verzoek. Hij zou opstappen omdat hij geen leiding wil geven aan het afbouwen van de motorenfabriek in Berlijn waar Daimler toe heeft besloten. Duitse autokringen weten te melden dat Reiff dan in dienst treedt bij de nieuwe Gigafactory van Tesla die bij Berlijn wordt gebouwd. Welke functie hij daar precies krijgt, is nog niet bekend.

Vorige week nog was Elon Musk zelf even in Duitsland waarbij hij onder meer persoonlijke sollicitatiegesprekken heeft gevoerd met enkele kandidaten voor topfuncties voor de nieuwe fabriek. Naar wordt aangenomen heeft hij daarbij dus ook gesproken met Reiff.

Tesla kaapt topmanager weg bij Daimler - Automobielmanagement.nl

Tesla kaapt topmanager weg bij Daimler

Tesla heeft de 57-jarige fabrieksdirecteur René Reif weggekaapt bij Daimler. Reif werkt al sinds 1990 bij Daimler, onder meer in Brazilië en in China waar hij verantwoordelijk was voor de auto- en motorenproductie. Momenteel geeft hij leiding aan fabrieken in Berlijn en Hamburg. Met name in Berlijn treedt hij daarbij ook op als officieel vertegenwoordiger van Daimler, bijvoorbeeld naar de overheid toe.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Reiff vertrekt volgens een mededeling van de autofabrikant eind dit jaar op persoonlijk verzoek. Hij zou opstappen omdat hij geen leiding wil geven aan het afbouwen van de motorenfabriek in Berlijn waar Daimler toe heeft besloten. Duitse autokringen weten te melden dat Reiff dan in dienst treedt bij de nieuwe Gigafactory van Tesla die bij Berlijn wordt gebouwd. Welke functie hij daar precies krijgt, is nog niet bekend.

Vorige week nog was Elon Musk zelf even in Duitsland waarbij hij onder meer persoonlijke sollicitatiegesprekken heeft gevoerd met enkele kandidaten voor topfuncties voor de nieuwe fabriek. Naar wordt aangenomen heeft hij daarbij dus ook gesproken met Reiff.