Reiff vertrekt volgens een mededeling van de autofabrikant eind dit jaar op persoonlijk verzoek. Hij zou opstappen omdat hij geen leiding wil geven aan het afbouwen van de motorenfabriek in Berlijn waar Daimler toe heeft besloten. Duitse autokringen weten te melden dat Reiff dan in dienst treedt bij de nieuwe Gigafactory van Tesla die bij Berlijn wordt gebouwd. Welke functie hij daar precies krijgt, is nog niet bekend.

Vorige week nog was Elon Musk zelf even in Duitsland waarbij hij onder meer persoonlijke sollicitatiegesprekken heeft gevoerd met enkele kandidaten voor topfuncties voor de nieuwe fabriek. Naar wordt aangenomen heeft hij daarbij dus ook gesproken met Reiff.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding