Tesla komt in eredivisie aandelen

Tesla komt op 21 december in de S&P 500, de ‘eredivisie’ van de 500 grootste beursgenoteerde ondernemingen in de Verenigde Staten. De aankondiging leidde tot een koerssprong met 16 procent op Wall Street. Een aandeel Tesla is daarmee nu rond de 460 dollar waard. Grootaandeelhouder CEO Elon Musk werd daarmee op papier in één keer 15 miljard dollar rijker.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Toelating van Tesla tot de index was al eerder verwacht gezien de onophoudelijke koersstijging van de afgelopen maanden. Tesla was met de slotkoers van gisteren op de beurs 386 miljard dollar waard, dat is meer dan alle zes grote Japanse autofabrikanten bij elkaar en ook vier keer zo veel als de grootste auto-onderneming ter wereld Volkswagen Groep.

Een kritische voorwaarde voor toelating tot de S&P500 is echter dat een bedrijf vier kwartalen achter elkaar winst meldt, iets waar Tesla eerder dit jaar aan heeft voldaan. In het derde kwartaal kwam de onderneming van Musk op een winst van 331 miljoen dollar uit.

Tesla komt in eredivisie aandelen - Automobielmanagement.nl

Tesla komt in eredivisie aandelen

Tesla komt op 21 december in de S&P 500, de ‘eredivisie’ van de 500 grootste beursgenoteerde ondernemingen in de Verenigde Staten. De aankondiging leidde tot een koerssprong met 16 procent op Wall Street. Een aandeel Tesla is daarmee nu rond de 460 dollar waard. Grootaandeelhouder CEO Elon Musk werd daarmee op papier in één keer 15 miljard dollar rijker.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

Toelating van Tesla tot de index was al eerder verwacht gezien de onophoudelijke koersstijging van de afgelopen maanden. Tesla was met de slotkoers van gisteren op de beurs 386 miljard dollar waard, dat is meer dan alle zes grote Japanse autofabrikanten bij elkaar en ook vier keer zo veel als de grootste auto-onderneming ter wereld Volkswagen Groep.

Een kritische voorwaarde voor toelating tot de S&P500 is echter dat een bedrijf vier kwartalen achter elkaar winst meldt, iets waar Tesla eerder dit jaar aan heeft voldaan. In het derde kwartaal kwam de onderneming van Musk op een winst van 331 miljoen dollar uit.