Fusie PSA en FCA wordt op 4 januari bezegeld

Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA willen op 4 januari hun fusie bezegelen. Beide bedrijven hebben voor die dag een algemene vergadering van aandeelhouders bijeen geroepen om de plannen goed te keuren. Daarmee ontstaat dan Stellantis, wat verkopen betreft het vierde autobedrijf ter wereld. De officiële vestiging komt in Amsterdam waar nu ook het juridische hoofdkantoor van FCA is gevestigd.

Fusie PSA en FCA rond, hoofdzetel in Nederland

FCA en PSA zullen maandag 23 november de agenda voor hun vergaderingen bekend maken. Naar valt aan te nemen, gaat het in beide gevallen om een virtuele bijeenkomst. “Aandeelhouders wordt gevraagd om regelmatig op de internetsite van hun groep te kijken om kennis te nemen van alle actuele informatie over de manier waarop ze aan de vergadering kunnen deelnemen,” aldus de aankondiging.

Goedkeuring

Groupe PSA en FCA wachten nog steeds op de officiële goedkeuring van hun fusieplan door de Europese Commissie. Dat de ondernemingen nu de laatste stap aankondigen, betekent dat ze informeel al weten dat dat groene licht er komt. De Commissie heeft ook eerder laten weten uiterlijk eind november haar oordeel bekend te maken.

Fusie PSA en FCA wordt op 4 januari bezegeld - Automobielmanagement.nl

Fusie PSA en FCA wordt op 4 januari bezegeld

Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA willen op 4 januari hun fusie bezegelen. Beide bedrijven hebben voor die dag een algemene vergadering van aandeelhouders bijeen geroepen om de plannen goed te keuren. Daarmee ontstaat dan Stellantis, wat verkopen betreft het vierde autobedrijf ter wereld. De officiële vestiging komt in Amsterdam waar nu ook het juridische hoofdkantoor van FCA is gevestigd.

Fusie PSA en FCA rond, hoofdzetel in Nederland

FCA en PSA zullen maandag 23 november de agenda voor hun vergaderingen bekend maken. Naar valt aan te nemen, gaat het in beide gevallen om een virtuele bijeenkomst. “Aandeelhouders wordt gevraagd om regelmatig op de internetsite van hun groep te kijken om kennis te nemen van alle actuele informatie over de manier waarop ze aan de vergadering kunnen deelnemen,” aldus de aankondiging.

Goedkeuring

Groupe PSA en FCA wachten nog steeds op de officiële goedkeuring van hun fusieplan door de Europese Commissie. Dat de ondernemingen nu de laatste stap aankondigen, betekent dat ze informeel al weten dat dat groene licht er komt. De Commissie heeft ook eerder laten weten uiterlijk eind november haar oordeel bekend te maken.