Het Duitse postbedrijf en moeder van DHL had eerst wilde plannen voor de Streetscooter maar bleek er begin dit jaar opeens geen toekomst meer in te zien. Het voertuig wordt gebouwd in fabrieken in Aken en Dűren waar de productie nu voorlopig door zal gaan. Deutsche Post probeert al maanden een koper voor het dochterbedrijf te vinden maar is daar tot nu toe niet in geslaagd.

Tesla

In het Duitse parlement is wel gesuggereerd dat Tesla mogelijk een geschikte kandidaat zou zijn. Zoals bekend bouwt Tesla in noodtempo haar Europese gigafactory bij Berlijn waar nog deze zomer duizenden liefst ervaren arbeidskrachten aan de slag moeten. Bij de twee fabrieken van Streetscooter werken er 300 aan het bouwen van auto’s dus dat zou in ieder geval een beetje kunnen helpen. Het groene parlementslid Oliver Krischen heeft het idee inmiddels in een persoonlijke brief aan Elon Musk voorgelegd: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat Streetscooter onder de hoede van Tesla een voorspoedige toekomst kan hebben.’’