Productie Streetscooter stopt toch niet

Deutsche Post gaat voorlopig toch door met de productie van de elektrische bestelwagen Streetscooter. DP heeft eerder aangekondigd dat het er eind dit jaar mee zou stoppen maar dat wordt nu ergens in 2021. “We gaan nog een paar duizend Streetscooters bouwen, hoofdzakelijk voor eigen gebruik. Daarvoor worden onderdelen gebruikt van toeleveranciers met wie we aan contract hebben,’’ zegt een woordvoerder van Deutsche Post.

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Het Duitse postbedrijf en moeder van DHL had eerst wilde plannen voor de Streetscooter maar bleek er begin dit jaar opeens geen toekomst meer in te zien. Het voertuig wordt gebouwd in fabrieken in Aken en Dűren waar de productie nu voorlopig door zal gaan. Deutsche Post probeert al maanden een koper voor het dochterbedrijf te vinden maar is daar tot nu toe niet in geslaagd.

Tesla

In het Duitse parlement is wel gesuggereerd dat Tesla mogelijk een geschikte kandidaat zou zijn. Zoals bekend bouwt Tesla in noodtempo haar Europese gigafactory bij Berlijn waar nog deze zomer duizenden liefst ervaren arbeidskrachten aan de slag moeten. Bij de twee fabrieken van Streetscooter werken er 300 aan het bouwen van auto’s dus dat zou in ieder geval een beetje kunnen helpen. Het groene parlementslid Oliver Krischen heeft het idee inmiddels in een persoonlijke brief aan Elon Musk voorgelegd: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat Streetscooter onder de hoede van Tesla een voorspoedige toekomst kan hebben.’’

Productie Streetscooter stopt toch niet - Automobielmanagement.nl

Productie Streetscooter stopt toch niet

Deutsche Post gaat voorlopig toch door met de productie van de elektrische bestelwagen Streetscooter. DP heeft eerder aangekondigd dat het er eind dit jaar mee zou stoppen maar dat wordt nu ergens in 2021. “We gaan nog een paar duizend Streetscooters bouwen, hoofdzakelijk voor eigen gebruik. Daarvoor worden onderdelen gebruikt van toeleveranciers met wie we aan contract hebben,’’ zegt een woordvoerder van Deutsche Post.

Deutsche Post blijft Streetscooter zelf bouwen

Het Duitse postbedrijf en moeder van DHL had eerst wilde plannen voor de Streetscooter maar bleek er begin dit jaar opeens geen toekomst meer in te zien. Het voertuig wordt gebouwd in fabrieken in Aken en Dűren waar de productie nu voorlopig door zal gaan. Deutsche Post probeert al maanden een koper voor het dochterbedrijf te vinden maar is daar tot nu toe niet in geslaagd.

Tesla

In het Duitse parlement is wel gesuggereerd dat Tesla mogelijk een geschikte kandidaat zou zijn. Zoals bekend bouwt Tesla in noodtempo haar Europese gigafactory bij Berlijn waar nog deze zomer duizenden liefst ervaren arbeidskrachten aan de slag moeten. Bij de twee fabrieken van Streetscooter werken er 300 aan het bouwen van auto’s dus dat zou in ieder geval een beetje kunnen helpen. Het groene parlementslid Oliver Krischen heeft het idee inmiddels in een persoonlijke brief aan Elon Musk voorgelegd: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat Streetscooter onder de hoede van Tesla een voorspoedige toekomst kan hebben.’’