Europcar krijgt kapitaalinjectie van 225 miljoen euro

Europcar Mobility Group heeft een akkoord bereikt met haar schuldeisers. De door de coronacrisis zwaar geraakte autoverhuurder is hiermee financieel gered. Ook komt er een ‘injectie’ van 225 miljoen euro om de vloot te vernieuwen.

Europcar rekende klanten 35 miljoen te veel

Europcar wankelde al enkele maanden op de rand van een faillissement. Dit voorjaar meldde het bedrijf met spoed crisisfinanciering te zoeken en tegelijkertijd ook de vloot drastisch te reduceren om de kosten te drukken. In juni werd gemeld dat de Volkswagen Group, in het verleden al eens eigenaar, de autoverhuurder mogelijk zou willen terugkopen. De in Frankrijk aan de beurs genoteerde onderneming heeft nu bekendgemaakt dat de schuldeisers voor 1,1 miljard aan leningen omzetten in aandelen. Die crediteuren worden daarmee in feite eigenaar van het bedrijf terwijl het belang van de bestaande aandeelhouders min of meer vervliegt.

Nieuwe mobiliteitsdiensten

Daarnaast stellen de nieuwe eigenaren ook 225 miljoen euro beschikbaar waarmee Europcar het al in gang gezette herstructureringsplan kan versnellen. Dat plan richt zich vooral op nieuwe mobiliteitsdiensten aan zowel zakelijke als particuliere klanten, blijkt uit de toelichting van CEO Caroline Parot. “Nu de horizon wat aan het verhelderen is, hebben we er alle vertrouwen in dat we volop kunnen profiteren van de heropstanding en het stapsgewijze herstel van de reis- en recreatiesector nu de testen met coronavaccins veelbelovende resultaten laten zien.’’

Europcar krijgt kapitaalinjectie van 225 miljoen euro - Automobielmanagement.nl

Europcar krijgt kapitaalinjectie van 225 miljoen euro

Europcar Mobility Group heeft een akkoord bereikt met haar schuldeisers. De door de coronacrisis zwaar geraakte autoverhuurder is hiermee financieel gered. Ook komt er een ‘injectie’ van 225 miljoen euro om de vloot te vernieuwen.

Europcar rekende klanten 35 miljoen te veel

Europcar wankelde al enkele maanden op de rand van een faillissement. Dit voorjaar meldde het bedrijf met spoed crisisfinanciering te zoeken en tegelijkertijd ook de vloot drastisch te reduceren om de kosten te drukken. In juni werd gemeld dat de Volkswagen Group, in het verleden al eens eigenaar, de autoverhuurder mogelijk zou willen terugkopen. De in Frankrijk aan de beurs genoteerde onderneming heeft nu bekendgemaakt dat de schuldeisers voor 1,1 miljard aan leningen omzetten in aandelen. Die crediteuren worden daarmee in feite eigenaar van het bedrijf terwijl het belang van de bestaande aandeelhouders min of meer vervliegt.

Nieuwe mobiliteitsdiensten

Daarnaast stellen de nieuwe eigenaren ook 225 miljoen euro beschikbaar waarmee Europcar het al in gang gezette herstructureringsplan kan versnellen. Dat plan richt zich vooral op nieuwe mobiliteitsdiensten aan zowel zakelijke als particuliere klanten, blijkt uit de toelichting van CEO Caroline Parot. “Nu de horizon wat aan het verhelderen is, hebben we er alle vertrouwen in dat we volop kunnen profiteren van de heropstanding en het stapsgewijze herstel van de reis- en recreatiesector nu de testen met coronavaccins veelbelovende resultaten laten zien.’’