General Motors trekt handen af van Nikola

General Motors heeft genoeg van Nikola, de bedenker van elektrische en waterstof-aangedreven vrachtwagens. Het bedrijf heeft door beschuldigingen van fraude en valse voorspiegelingen haar geloofwaardigheid verloren. GM koopt geen aandelen in de start-up, werkt niet langer mee aan de ontwikkeling van een elektrische pick-up, de Badger, en trekt ook verder de handen af van Nikola.

Nikola Zero; EV-Offroad met sportwagenprestaties

GM kondigde begin september met veel tromgeroffel aan dat het voor twee miljard dollar een belang van 11 procent zou nemen in Nikola, toen nog één van de meeste schitterende sterren aan het autofirmament en zeker op de beurs. Ook zou GM de door Nikola bedachte elektrische Badger verder ontwikkelen en zelfs gaan bouwen. Maar kort daarop werd bekend dat oprichter Trevor Milton de wereld eigenlijk voortdurend voor de gek had gehouden. Een filmpje uit 2018 met een ‘rijdende’ vrachtwagen was zo opgenomen dat het voertuig gewoon van een heuvel afrolde en zelfs geen motor had en ook allerlei andere beweringen bleken niet te kloppen. Milton is uiteindelijk twee weken later afgetreden en de koers van Nikola is gecrasht.

Knoop

General Motors had zichzelf – gelukkig – de tijd gegeven om de afspraken te bevestigen. Dat moest uiterlijk op 3 december gebeuren maar de knoop werd maandag al doorgehakt. GM belooft Nikola nu alleen nog het Hydrotec-waterstofsysteem en dat dan ook nog in een niet-bindende overeenkomst. Over aandelen, de Badger of andere plannen wordt met geen letter meer gerept. De toch al ingestorte koers van Nikola op Wall Street klapte daarop met nog eens 25 procent in. Voor GM valt de schade mee hoewel het wel een op papier veelbelovende partner misloopt.

General Motors trekt handen af van Nikola - Automobielmanagement.nl

General Motors trekt handen af van Nikola

General Motors heeft genoeg van Nikola, de bedenker van elektrische en waterstof-aangedreven vrachtwagens. Het bedrijf heeft door beschuldigingen van fraude en valse voorspiegelingen haar geloofwaardigheid verloren. GM koopt geen aandelen in de start-up, werkt niet langer mee aan de ontwikkeling van een elektrische pick-up, de Badger, en trekt ook verder de handen af van Nikola.

Nikola Zero; EV-Offroad met sportwagenprestaties

GM kondigde begin september met veel tromgeroffel aan dat het voor twee miljard dollar een belang van 11 procent zou nemen in Nikola, toen nog één van de meeste schitterende sterren aan het autofirmament en zeker op de beurs. Ook zou GM de door Nikola bedachte elektrische Badger verder ontwikkelen en zelfs gaan bouwen. Maar kort daarop werd bekend dat oprichter Trevor Milton de wereld eigenlijk voortdurend voor de gek had gehouden. Een filmpje uit 2018 met een ‘rijdende’ vrachtwagen was zo opgenomen dat het voertuig gewoon van een heuvel afrolde en zelfs geen motor had en ook allerlei andere beweringen bleken niet te kloppen. Milton is uiteindelijk twee weken later afgetreden en de koers van Nikola is gecrasht.

Knoop

General Motors had zichzelf – gelukkig – de tijd gegeven om de afspraken te bevestigen. Dat moest uiterlijk op 3 december gebeuren maar de knoop werd maandag al doorgehakt. GM belooft Nikola nu alleen nog het Hydrotec-waterstofsysteem en dat dan ook nog in een niet-bindende overeenkomst. Over aandelen, de Badger of andere plannen wordt met geen letter meer gerept. De toch al ingestorte koers van Nikola op Wall Street klapte daarop met nog eens 25 procent in. Voor GM valt de schade mee hoewel het wel een op papier veelbelovende partner misloopt.