EV-baas stapt op bij Volkswagen

Terwijl de machtsstrijd tussen de OR en topman Herbert Diess voortwoekert, pakt opnieuw een hoge manager van Volkswagen zijn biezen. Thomas Ulbrich (54), nota bene leider van de volgens Diess zo belangrijke elektromobiliteit, stapt binnenkort op. Volgens het bedrijf om privéredenen maar Duitse bronnen melden dat de CEO zelf al enige tijd geleden heeft laten doorschemeren van Ulbrich af te willen.

Ulbricht, die al vanaf 1992 bij VW werkt, staat bekend als probleemoplosser en heeft in dat kader onder meer de langdurige softwareproblemen bij de elektrische ID.3 en ID.4 weten te verhelpen. Hij zou van Diess het aanbod hebben gekregen om een joint-venture met een partner in China te leiden maar zag dat als degradatie. VW grijpt zijn vertrek aan om elektromobiliteit niet langer als een aparte post in de directie te zien maar onder te brengen bij de algemene productie.

Uittocht

Bij de Volkswagen Groep is al maanden een uittocht van hooggeplaatsen aan de gang. Eerder zijn onder meer directeur Jűrgen Stackmann van het merk Volkswagen, de CEO van vrachtwagendivisie Traton Andreas Renscher, de directeur van MAN Joachim Drees, topman Bernhard Maier van Skoda, zijn collega Thomas Sedran van Volkswagen bestelwagens en hoofd software ontwikkeling Christian Senger opgestapt of de laan uitgevlogen.

Autoritair

In zeker een aantal van die gevallen heeft de autoritaire bestuursstijl van Diess zeker een rol gespeeld. Juist om dat niet dulden van tegenspraak vecht hij nu een felle strijd uit met de OR en haar machtige voorzitter Bernd Osterloh. Dinsdagavond probeerde de Raad van Toezicht in een spoedvergadering de gemoederen te sussen maar dat is na drie uur vergaderen niet gelukt.

EV-baas stapt op bij Volkswagen - Automobielmanagement.nl

EV-baas stapt op bij Volkswagen

Terwijl de machtsstrijd tussen de OR en topman Herbert Diess voortwoekert, pakt opnieuw een hoge manager van Volkswagen zijn biezen. Thomas Ulbrich (54), nota bene leider van de volgens Diess zo belangrijke elektromobiliteit, stapt binnenkort op. Volgens het bedrijf om privéredenen maar Duitse bronnen melden dat de CEO zelf al enige tijd geleden heeft laten doorschemeren van Ulbrich af te willen.

Ulbricht, die al vanaf 1992 bij VW werkt, staat bekend als probleemoplosser en heeft in dat kader onder meer de langdurige softwareproblemen bij de elektrische ID.3 en ID.4 weten te verhelpen. Hij zou van Diess het aanbod hebben gekregen om een joint-venture met een partner in China te leiden maar zag dat als degradatie. VW grijpt zijn vertrek aan om elektromobiliteit niet langer als een aparte post in de directie te zien maar onder te brengen bij de algemene productie.

Uittocht

Bij de Volkswagen Groep is al maanden een uittocht van hooggeplaatsen aan de gang. Eerder zijn onder meer directeur Jűrgen Stackmann van het merk Volkswagen, de CEO van vrachtwagendivisie Traton Andreas Renscher, de directeur van MAN Joachim Drees, topman Bernhard Maier van Skoda, zijn collega Thomas Sedran van Volkswagen bestelwagens en hoofd software ontwikkeling Christian Senger opgestapt of de laan uitgevlogen.

Autoritair

In zeker een aantal van die gevallen heeft de autoritaire bestuursstijl van Diess zeker een rol gespeeld. Juist om dat niet dulden van tegenspraak vecht hij nu een felle strijd uit met de OR en haar machtige voorzitter Bernd Osterloh. Dinsdagavond probeerde de Raad van Toezicht in een spoedvergadering de gemoederen te sussen maar dat is na drie uur vergaderen niet gelukt.