Porsche bouwt de 1 miljoenste Cayenne

Porsche heeft ook bij de Cayenne de één miljoen auto’s gehaald. Het jubileumnummer, een Karmijn rode GTS, rolde eerder deze week van de band in de Porsche fabriek in Bratislava, Slowakije, en was bestemd voor een klant in Duitsland.

Porsche heeft er 20 jaar over gedaan om één miljoen auto’s van dit model te bouwen. Ter vergelijking: bij de 911 duurde het 54 jaar om tot nummer 1.000.000 te komen.

De Cayenne werd voor het eerst aan de buitenwereld getoond tijdens het Autosalon van Parijs van 2002. Het nieuwe model, de eerste SUV van een sportwagenmerk, was onmiddellijk een succes en bracht de winst binnen waar het noodlijdende Porsche in die tijd node naar uitkeek. In 2008 werden er voor het eerst in één jaar meer Cayenne’s dan 911’s verkocht. Het model is inmiddels toe aan de derde generatie maar nog altijd een succesnummer voor Porsche.

Porsche bouwt de 1 miljoenste Cayenne - Automobielmanagement.nl

Porsche bouwt de 1 miljoenste Cayenne

Porsche heeft ook bij de Cayenne de één miljoen auto’s gehaald. Het jubileumnummer, een Karmijn rode GTS, rolde eerder deze week van de band in de Porsche fabriek in Bratislava, Slowakije, en was bestemd voor een klant in Duitsland.

Porsche heeft er 20 jaar over gedaan om één miljoen auto’s van dit model te bouwen. Ter vergelijking: bij de 911 duurde het 54 jaar om tot nummer 1.000.000 te komen.

De Cayenne werd voor het eerst aan de buitenwereld getoond tijdens het Autosalon van Parijs van 2002. Het nieuwe model, de eerste SUV van een sportwagenmerk, was onmiddellijk een succes en bracht de winst binnen waar het noodlijdende Porsche in die tijd node naar uitkeek. In 2008 werden er voor het eerst in één jaar meer Cayenne’s dan 911’s verkocht. Het model is inmiddels toe aan de derde generatie maar nog altijd een succesnummer voor Porsche.