Ssangyong importeur Bassadone Automotive Group heeft enkele maanden onderhandeld met Mitsubishi UK om het Japanse merk voor de Britse markt te behouden. Die gesprekken zijn echter op niets uitgelopen. “Dat is zonder meer teleurstellend maar ik wens Mitsubishi nu het beste voor de toekomst,’’ zegt CEO Nick Laird van Bassadone. Dat in Gibraltar gevestigde bedrijf is ook actief op de automarkt in Spanje, Finland en de Scandinavische en Baltische landen.

Terugtrekken

Mitsubishi heeft afgelopen zomer aangekondigd zich uit Europa terug te trekken en ook geen nieuwe modellen meer voor deze markt te ontwikkelen. Dat past in de heroriëntatie van de strategie van de alliantie met Nissan en Renault. Wat Groot-Brittannië betreft wordt dat de komende tijd al uitgevoerd, bevestigt een woordvoerder: “We beginnen met de omvorming tot een aftersales business met steun van Mitsubishi Motors Corporation, om ervoor te zorgen dat de 350.000 Mitsubishi bezitters op de Britse wegen volledig ondersteund blijven wat betreft onderdelen, onderhoud, garantie, terugroepacties en reparaties.’’

Het Japanse merk, grotendeels in handen van Nissan, wil die zekerheid voor zeker tien jaar bieden. De dealers blijven nog voor Mitsubishi werken zolang ze nog auto’s van dat merk in de showroom hebben staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding