‘Fiat Chrysler steekt 166 miljoen euro in Poolse fabriek’

Volgens de Poolse vicepremier Jaroslaw Gowin investeert Fiat Chrysler 166 miljoen euro in haar fabriek in de plaats Tychy. Hier moeten vanaf 2022 nieuwe hybride en elektrische auto’s van Jeep, Fiat en Alfa Romeo van de band gaan rollen aldus Gowin.

FCA wil volledige fusie met Renault

De investering komt voor Polen als geroepen. Het land hoopt dat de transitie naar elektrisch rijden een boost zal betekenen voor de auto-industrie in het land, en dat Polen weer kan concurreren met landen als Tsjechië en Slowakije. “Vanaf 2022 komen er moderne, hybride en elektrische auto’s van Jeep, Fiat en Alfa Romeo uit de fabriek in Tychy,” schreef Gowin op Twitter. De vicepremier verwacht ook in de toekomst meer investeringen maar deed hier verder geen uitspraak over

Voorbereidingen

FCA, dat momenteel druk is met de fusie met PSA, heeft in een verklaring laten weten dat er de laatste maanden inderdaad voorbereidingen zijn getroffen voor uitbreiding en modernisering van de Poolse fabriek. ‘Tychy’, waar nu de Fiat 500 en de Lancia Ypsilon worden gebouwd, is met zo’n 2.500 werknemers een van de grootste FCA-fabrieken. FCA bevestigt dat in de tweede helft van 2022 nieuwe hybride en elektrische Jeeps, Fiats and Alfa Romeo’s in Tychy gebouwd gaan worden.

De investering is onderdeel van een vierjarenplan waarmee investeringen zijn gemoeid voor een bedrag van maar liefst 45 miljard euro. FCA heeft toegezegd 9 miljard euro te investeren in elektrificatie.

‘Fiat Chrysler steekt 166 miljoen euro in Poolse fabriek’ - Automobielmanagement.nl

‘Fiat Chrysler steekt 166 miljoen euro in Poolse fabriek’

Volgens de Poolse vicepremier Jaroslaw Gowin investeert Fiat Chrysler 166 miljoen euro in haar fabriek in de plaats Tychy. Hier moeten vanaf 2022 nieuwe hybride en elektrische auto’s van Jeep, Fiat en Alfa Romeo van de band gaan rollen aldus Gowin.

FCA wil volledige fusie met Renault

De investering komt voor Polen als geroepen. Het land hoopt dat de transitie naar elektrisch rijden een boost zal betekenen voor de auto-industrie in het land, en dat Polen weer kan concurreren met landen als Tsjechië en Slowakije. “Vanaf 2022 komen er moderne, hybride en elektrische auto’s van Jeep, Fiat en Alfa Romeo uit de fabriek in Tychy,” schreef Gowin op Twitter. De vicepremier verwacht ook in de toekomst meer investeringen maar deed hier verder geen uitspraak over

Voorbereidingen

FCA, dat momenteel druk is met de fusie met PSA, heeft in een verklaring laten weten dat er de laatste maanden inderdaad voorbereidingen zijn getroffen voor uitbreiding en modernisering van de Poolse fabriek. ‘Tychy’, waar nu de Fiat 500 en de Lancia Ypsilon worden gebouwd, is met zo’n 2.500 werknemers een van de grootste FCA-fabrieken. FCA bevestigt dat in de tweede helft van 2022 nieuwe hybride en elektrische Jeeps, Fiats and Alfa Romeo’s in Tychy gebouwd gaan worden.

De investering is onderdeel van een vierjarenplan waarmee investeringen zijn gemoeid voor een bedrag van maar liefst 45 miljard euro. FCA heeft toegezegd 9 miljard euro te investeren in elektrificatie.