Volkswagen haalt toch 10 miljard winst

De Volkswagen Groep heeft 2020 afgesloten met een operationele winst van rond de 10 miljard euro. Dat is voor aftrek van de extra uitgaven wegens dieselgate. De netto kasstroom bij automotive kwam uit op rond de zes miljard euro.

Dat heeft de Duitse autofabrikant meegedeeld in een korte update. De definitieve jaarcijfers worden pas op 16 maart bekend gemaakt.

Robuust

Volkswagen AG heeft in de tweede helft van 2020 ‘laten zien aardig robuust te zijn,’ meldt hoofd investor relations Helen Beckermann. “De afleveringen aan de klanten bleven ook in het vierde kwartaal een sterk herstel tonen en kwamen zelfs hoger uit dan in het derde kwartaal. Ook liet de kasstroom bij automotive een erg positieve ontwikkeling zien.’’

Halvering

Een operationele winst van 10 miljard is ongeveer een halvering vergeleken bij 2019 toen die winst bij Volkswagen AG op 19,3 miljard euro uitkwam. De netto kasstroom bij automotive bereikte in dat jaar 10,8 miljard euro, 44 procent hoger dan het voorlopige cijfer over het afgelopen jaar.

Volkswagen haalt toch 10 miljard winst - Automobielmanagement.nl

Volkswagen haalt toch 10 miljard winst

De Volkswagen Groep heeft 2020 afgesloten met een operationele winst van rond de 10 miljard euro. Dat is voor aftrek van de extra uitgaven wegens dieselgate. De netto kasstroom bij automotive kwam uit op rond de zes miljard euro.

Dat heeft de Duitse autofabrikant meegedeeld in een korte update. De definitieve jaarcijfers worden pas op 16 maart bekend gemaakt.

Robuust

Volkswagen AG heeft in de tweede helft van 2020 ‘laten zien aardig robuust te zijn,’ meldt hoofd investor relations Helen Beckermann. “De afleveringen aan de klanten bleven ook in het vierde kwartaal een sterk herstel tonen en kwamen zelfs hoger uit dan in het derde kwartaal. Ook liet de kasstroom bij automotive een erg positieve ontwikkeling zien.’’

Halvering

Een operationele winst van 10 miljard is ongeveer een halvering vergeleken bij 2019 toen die winst bij Volkswagen AG op 19,3 miljard euro uitkwam. De netto kasstroom bij automotive bereikte in dat jaar 10,8 miljard euro, 44 procent hoger dan het voorlopige cijfer over het afgelopen jaar.