‘Verbrandingsmotor betaalt voor elektrische Mercedes’

Mercedes-Benz zal niet het voorbeeld volgen van Jaguar, Volvo of Ford en al binnen afzienbare tijd alleen maar elektrische auto’s verkopen. “Benzine- en dieselmodellen zijn de geldmachines die de toekomstige elektrische modellen helpen financieren,’’ zegt CEO Ola Källenius. Hij verwacht ook dat het wel tot 2030 zal duren voordat de elektrische modellen evenveel opleveren als de traditionele.

EV-nieuws: Mercedes-Benz stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren

Mercedes-Benz wil in 2039 een volledig CO2-neutrale vloot hebben maar heeft nog niet gezegd wanneer het dan met de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor zal stoppen. Afgelopen jaar waren nog geen 50.000 van de in totaal 2,5 miljoen verkochte Mercedessen elektrisch of hybride, de rest benzine of diesel.

Te vroeg

“Het is te vroeg om nu al te zeggen hoe de markt er in 2030 uit zal zien. Er zijn regionaal gezien grote verschillen in de vraag en de laadinfrastructuur. Het is onze job om ons voor die afzonderlijke markten te positioneren. Het is economisch niet zinvol om te vroeg met benzine- en dieselmodellen te stoppen. Onze business met verbrandingsmotoren is buitengewoon robuust en levert kasstromen op die we investeren in de toekomst,’’ aldus Källenius.

Vreemd genoeg liet Källenius later in een interview met Handelsblatt doorschemeren dat de verbrandingsmotor toch wel eerder dan 2039 in de ban kan gaan. Dan gaat het echter hooguit over een paar jaar, zeg in 2035, benadrukte de CEO van Mercedes-Benz.

‘Verbrandingsmotor betaalt voor elektrische Mercedes’ - Automobielmanagement.nl

‘Verbrandingsmotor betaalt voor elektrische Mercedes’

Mercedes-Benz zal niet het voorbeeld volgen van Jaguar, Volvo of Ford en al binnen afzienbare tijd alleen maar elektrische auto’s verkopen. “Benzine- en dieselmodellen zijn de geldmachines die de toekomstige elektrische modellen helpen financieren,’’ zegt CEO Ola Källenius. Hij verwacht ook dat het wel tot 2030 zal duren voordat de elektrische modellen evenveel opleveren als de traditionele.

EV-nieuws: Mercedes-Benz stopt ontwikkeling verbrandingsmotoren

Mercedes-Benz wil in 2039 een volledig CO2-neutrale vloot hebben maar heeft nog niet gezegd wanneer het dan met de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor zal stoppen. Afgelopen jaar waren nog geen 50.000 van de in totaal 2,5 miljoen verkochte Mercedessen elektrisch of hybride, de rest benzine of diesel.

Te vroeg

“Het is te vroeg om nu al te zeggen hoe de markt er in 2030 uit zal zien. Er zijn regionaal gezien grote verschillen in de vraag en de laadinfrastructuur. Het is onze job om ons voor die afzonderlijke markten te positioneren. Het is economisch niet zinvol om te vroeg met benzine- en dieselmodellen te stoppen. Onze business met verbrandingsmotoren is buitengewoon robuust en levert kasstromen op die we investeren in de toekomst,’’ aldus Källenius.

Vreemd genoeg liet Källenius later in een interview met Handelsblatt doorschemeren dat de verbrandingsmotor toch wel eerder dan 2039 in de ban kan gaan. Dan gaat het echter hooguit over een paar jaar, zeg in 2035, benadrukte de CEO van Mercedes-Benz.