Bentley produceert 200.000ste auto

Bentley heeft vorige week zijn 200.000ste auto geproduceerd in de ruim 100-jarige historie van het merk. Het betreft een Bentayga Hybrid, besteld door een klant uit China. In november maakte het merk bekend vanaf 2026 alleen nog maar plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s te bouwen. In 2030 stapt Bentley helemaal over op vol-elektrische modellen.

Momenteel produceert het merk dagelijks 85 auto’s. Vanaf het jaar van oprichting in 1919 tot en met 2002 leverde Bentley in totaal 44.418 auto’s af. Tot deze exemplaren behoren modellen als de Bentley Blower, de R-Type Continental, de Mulsanne, de Arnage en de Azure. Sinds 2003 – het jaar waarin de Continental GT werd geïntroduceerd als eerste model van een nieuw tijdperk – verlieten 154.396 Bentleys de fabriek in Crewe.

Bentayga

Van de Continental GT werden vanaf zijn introductie in 2003 al meer dan 80.000 exemplaren gebouwd. Eerder deze week werd in die lijn de meest dynamische Bentley ooit onthuld: de Continental GT Speed. De Bentayga treedt in de voetsporen van de Continental GT. Sinds zijn onthulling in 2015 zijn van ’s werelds snelste SUV al meer dan 25.000 exemplaren gebouwd. Naar verwachting overtreft de Bentayga het succes van de Continental GT nog dit decennium, om zo uit te groeien tot de meest succesvolle Bentley allertijden.

Elektrisch

Afgelopen november maakte de Britse autofabrikant zijn plannen voor de toekomst bekend met de lancering van de Beyond100-strategie. Het merk wil in 2030 opereren als volledig CO2-neutrale onderneming. Vanaf 2026 bouwt het merk uitsluitend plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s. In 2030 stapt Bentley over op 100 procent elektrische aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bentley produceert 200.000ste auto - Automobielmanagement.nl

Bentley produceert 200.000ste auto

Bentley heeft vorige week zijn 200.000ste auto geproduceerd in de ruim 100-jarige historie van het merk. Het betreft een Bentayga Hybrid, besteld door een klant uit China. In november maakte het merk bekend vanaf 2026 alleen nog maar plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s te bouwen. In 2030 stapt Bentley helemaal over op vol-elektrische modellen.

Momenteel produceert het merk dagelijks 85 auto’s. Vanaf het jaar van oprichting in 1919 tot en met 2002 leverde Bentley in totaal 44.418 auto’s af. Tot deze exemplaren behoren modellen als de Bentley Blower, de R-Type Continental, de Mulsanne, de Arnage en de Azure. Sinds 2003 – het jaar waarin de Continental GT werd geïntroduceerd als eerste model van een nieuw tijdperk – verlieten 154.396 Bentleys de fabriek in Crewe.

Bentayga

Van de Continental GT werden vanaf zijn introductie in 2003 al meer dan 80.000 exemplaren gebouwd. Eerder deze week werd in die lijn de meest dynamische Bentley ooit onthuld: de Continental GT Speed. De Bentayga treedt in de voetsporen van de Continental GT. Sinds zijn onthulling in 2015 zijn van ’s werelds snelste SUV al meer dan 25.000 exemplaren gebouwd. Naar verwachting overtreft de Bentayga het succes van de Continental GT nog dit decennium, om zo uit te groeien tot de meest succesvolle Bentley allertijden.

Elektrisch

Afgelopen november maakte de Britse autofabrikant zijn plannen voor de toekomst bekend met de lancering van de Beyond100-strategie. Het merk wil in 2030 opereren als volledig CO2-neutrale onderneming. Vanaf 2026 bouwt het merk uitsluitend plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s. In 2030 stapt Bentley over op 100 procent elektrische aandrijving.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding