Volvo heeft beste kwartaal ooit

Volvo Cars heeft het beste eerste kwartaal uit haar geschiedenis in de boeken kunnen schrijven. De verkopen schoten vergeleken met vorig jaar met bijna 41 procent omhoog. Uitschieter was China waar Volvo 117 procent meer wist te verkopen. Dat is overigens wel in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 toen dat land nog grotendeels in lockdown was.

In Europa nam de afzet met een kwart toe waarbij de verkopen in de maand maart bijna 60 procent hoger lagen. Verder lag het aantal online afgesloten abonnementen via Care by Volvo drie keer zo hoog als een jaar geleden.

Recharge

Wereldwijd wist Volvo Cars 185.698 nieuwe auto’s te verkopen terwijl er dat in het eerste kwartaal van 2020 131.889 waren. In maart kwam de afzet met 75.315 exemplaren zelfs 62 procent hoger uit. Een kwart van die auto’s behoren tot de Recharge-reeks met een elektrische of hybride aandrijving. In Europa ligt dat percentage nu al op 62 procent.

XC40

China nam over het kwartaal gezien 45.242 Volvo’s voor haar rekening, dat is net geen kwart van de totale verkopen. Voor Volvo blijft Europa nog altijd een veel belangrijker markt met 87.575 auto’s ofwel een aandeel van 47 procent. In de Verenigde Staten verkocht Volvo 27.239 auto’s, waarbij maart er uit springt met een groei van 80 procent. Topmodel wereldwijd blijft de XC40 gevolgd door de XC60 en op ruime afstand de XC90.

Volvo heeft beste kwartaal ooit - Automobielmanagement.nl

Volvo heeft beste kwartaal ooit

Volvo Cars heeft het beste eerste kwartaal uit haar geschiedenis in de boeken kunnen schrijven. De verkopen schoten vergeleken met vorig jaar met bijna 41 procent omhoog. Uitschieter was China waar Volvo 117 procent meer wist te verkopen. Dat is overigens wel in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 toen dat land nog grotendeels in lockdown was.

In Europa nam de afzet met een kwart toe waarbij de verkopen in de maand maart bijna 60 procent hoger lagen. Verder lag het aantal online afgesloten abonnementen via Care by Volvo drie keer zo hoog als een jaar geleden.

Recharge

Wereldwijd wist Volvo Cars 185.698 nieuwe auto’s te verkopen terwijl er dat in het eerste kwartaal van 2020 131.889 waren. In maart kwam de afzet met 75.315 exemplaren zelfs 62 procent hoger uit. Een kwart van die auto’s behoren tot de Recharge-reeks met een elektrische of hybride aandrijving. In Europa ligt dat percentage nu al op 62 procent.

XC40

China nam over het kwartaal gezien 45.242 Volvo’s voor haar rekening, dat is net geen kwart van de totale verkopen. Voor Volvo blijft Europa nog altijd een veel belangrijker markt met 87.575 auto’s ofwel een aandeel van 47 procent. In de Verenigde Staten verkocht Volvo 27.239 auto’s, waarbij maart er uit springt met een groei van 80 procent. Topmodel wereldwijd blijft de XC40 gevolgd door de XC60 en op ruime afstand de XC90.