Seat betaalt coronabonus van 400 euro

De werknemers van Seat ontvangen deze maand een buitengewone premie van 400 euro als waardering voor hun inzet en flexibiliteit rond de coronacrisis. Seat deelt elk jaar een winstuitkering uit maar de Spaanse dochter van de Volkswagen Groep draaide in 2020 339 miljoen euro verlies.

‘’We zijn de eerste autofabrikant geweest die de activiteiten in Spanje na de lockdown van maart en april vorig jaar weer konden opstarten. We hebben ons kunnen aanpassen aan de verschillende fasen van de pandemie dankzij de inspanning en het engagement van onze werknemers gedurende het hele jaar,’’ aldus bestuursvoorzitter Wayne Griffiths. Hij waarschuwt dat diezelfde inzet ook nu nog nodig is, al was het alleen al om de tekorten aan chips goed op te kunnen vangen.

Beste prestatie

Seat heeft vorig jaar, volgens een opgave van de VW Groep, 427.000 auto’s verkocht. Dat was een kwart minder dan in 2019. In de maand december kwamen de verkopen met 37.200 stuks echter weer 19 procent hoger uit, de beste prestatie van alle merken in de VW-stal. In ons land verkocht Seat vorig jaar 9.095 nieuwe auto’s, een daling met 15 procent vergeleken met de 10.691 exemplaren een jaar eerder.

Seat betaalt coronabonus van 400 euro - Automobielmanagement.nl

Seat betaalt coronabonus van 400 euro

De werknemers van Seat ontvangen deze maand een buitengewone premie van 400 euro als waardering voor hun inzet en flexibiliteit rond de coronacrisis. Seat deelt elk jaar een winstuitkering uit maar de Spaanse dochter van de Volkswagen Groep draaide in 2020 339 miljoen euro verlies.

‘’We zijn de eerste autofabrikant geweest die de activiteiten in Spanje na de lockdown van maart en april vorig jaar weer konden opstarten. We hebben ons kunnen aanpassen aan de verschillende fasen van de pandemie dankzij de inspanning en het engagement van onze werknemers gedurende het hele jaar,’’ aldus bestuursvoorzitter Wayne Griffiths. Hij waarschuwt dat diezelfde inzet ook nu nog nodig is, al was het alleen al om de tekorten aan chips goed op te kunnen vangen.

Beste prestatie

Seat heeft vorig jaar, volgens een opgave van de VW Groep, 427.000 auto’s verkocht. Dat was een kwart minder dan in 2019. In de maand december kwamen de verkopen met 37.200 stuks echter weer 19 procent hoger uit, de beste prestatie van alle merken in de VW-stal. In ons land verkocht Seat vorig jaar 9.095 nieuwe auto’s, een daling met 15 procent vergeleken met de 10.691 exemplaren een jaar eerder.