Duitse Tesla-fabriek zeker half jaar vertraagd

De Europese fabriek van Tesla komt niet rond de zomer maar op zijn vroegst aan het eind van het jaar in productie. Dat heeft de regio Brandenburg, waar de fabriek wordt gebouwd, meegedeeld. Tesla had de vertraging al enigszins laten doorschemeren in het eerder deze week gepubliceerde kwartaalbericht.

Het enorme complex wordt gebouwd op een terrein van 300 hectare in een bosrijk gebied in Grűnheide bij Berlijn. Tesla heeft tot nu toe steeds gesteld dat de banden daar op 1 juli zouden moeten draaien. In de voorspellingen over de productie in 2021 is daar ook rekening mee gehouden. Tesla heeft nog steeds de vereiste vergunningen niet binnen, maar bouwt op de gok toch door, ondanks een stroom bezwaren van milieu-organisaties en omwonenden.

Uitbreiding complex

Maar de autofabrikant lijkt zelf roet in het eten te hebben gegooid door opnieuw veranderingen aan te brengen in de vergunningaanvraag. Daarbij zou het met name gaan om de uitbreiding van het complex met een eigen fabriek voor batterijcellen. Dat blijkt uit informatie van het ministerie voor milieu van de deelstaat Brandenburg.

Minister voor economie Jőrg Steinbach benadrukte ook nog eens ‘dat er geen auto van de band zal rollen voordat Tesla daadwerkelijk alle benodigde vergunningen in huis heeft. Wanneer die procedures zijn afgerond, kunnen we op dit moment niet duidelijk zeggen. Hier geldt nadrukkelijk het principe: kwaliteit gaat voor snelheid’.

Duitse Tesla-fabriek zeker half jaar vertraagd - Automobielmanagement.nl

Duitse Tesla-fabriek zeker half jaar vertraagd

De Europese fabriek van Tesla komt niet rond de zomer maar op zijn vroegst aan het eind van het jaar in productie. Dat heeft de regio Brandenburg, waar de fabriek wordt gebouwd, meegedeeld. Tesla had de vertraging al enigszins laten doorschemeren in het eerder deze week gepubliceerde kwartaalbericht.

Het enorme complex wordt gebouwd op een terrein van 300 hectare in een bosrijk gebied in Grűnheide bij Berlijn. Tesla heeft tot nu toe steeds gesteld dat de banden daar op 1 juli zouden moeten draaien. In de voorspellingen over de productie in 2021 is daar ook rekening mee gehouden. Tesla heeft nog steeds de vereiste vergunningen niet binnen, maar bouwt op de gok toch door, ondanks een stroom bezwaren van milieu-organisaties en omwonenden.

Uitbreiding complex

Maar de autofabrikant lijkt zelf roet in het eten te hebben gegooid door opnieuw veranderingen aan te brengen in de vergunningaanvraag. Daarbij zou het met name gaan om de uitbreiding van het complex met een eigen fabriek voor batterijcellen. Dat blijkt uit informatie van het ministerie voor milieu van de deelstaat Brandenburg.

Minister voor economie Jőrg Steinbach benadrukte ook nog eens ‘dat er geen auto van de band zal rollen voordat Tesla daadwerkelijk alle benodigde vergunningen in huis heeft. Wanneer die procedures zijn afgerond, kunnen we op dit moment niet duidelijk zeggen. Hier geldt nadrukkelijk het principe: kwaliteit gaat voor snelheid’.