Nissan verrast met kwartaalwinst

Nissan heeft in het afgelopen kwartaal – het eerste van haar boekjaar – een nettowinst geboekt van 880 miljoen euro. Een jaar geleden werd in die periode nog 2,19 miljard euro verlies geleden. De omzet ging omhoog van ruim 9 miljard naar 15,45 miljard.

Ondanks de problemen met het chiptekort heeft Nissan de verwachtingen voor het hele boekjaar 2021/22 opgetrokken. De Japanse autofabrikant denkt nu uit te komen op een winst van 462 miljoen euro, terwijl eerst van een even hoog verlies was uitgegaan. Nissan zou daarmee voor het eerst in drie jaar weer winst over een heel boekjaar kunnen melden.

‘Het tekort aan halfgeleiders heeft naar verwachting belangrijke gevolgen voor het verkoopvolume van Nissan in het lopende kwartaal. Nissan verwacht dat de problemen aan zullen houden. Het verkoopvolume zal desalniettemin bijdragen aan de operationele winst, ondersteund door de lancering van nieuwe modellen,’ staat in het kwartaalbericht.

Nissan NEXT transformatieplan

‘’We hebben sterke prestaties neergezet in de eerste drie maanden van ons nieuwe boekjaar en zijn verder vooruit gekomen met het Nissan NEXT transformatieplan. Voor de rest van het jaar verwachten we dat de onzekerheden in onze operationele omgeving zullen blijven. We zullen de potentiële risico’s zorgvuldig monitoren en managen terwijl we de kwaliteit van de verkopen blijven opvoeren en de financiële discipline vasthouden. We verwachten een herstel in de tweede helft als verschillende nieuwe modellen op onze kernmarkten in de verkoop komen,’’ zegt CEO Makoto Uchida.

Nissan verrast met kwartaalwinst - Automobielmanagement.nl

Nissan verrast met kwartaalwinst

Nissan heeft in het afgelopen kwartaal – het eerste van haar boekjaar – een nettowinst geboekt van 880 miljoen euro. Een jaar geleden werd in die periode nog 2,19 miljard euro verlies geleden. De omzet ging omhoog van ruim 9 miljard naar 15,45 miljard.

Ondanks de problemen met het chiptekort heeft Nissan de verwachtingen voor het hele boekjaar 2021/22 opgetrokken. De Japanse autofabrikant denkt nu uit te komen op een winst van 462 miljoen euro, terwijl eerst van een even hoog verlies was uitgegaan. Nissan zou daarmee voor het eerst in drie jaar weer winst over een heel boekjaar kunnen melden.

‘Het tekort aan halfgeleiders heeft naar verwachting belangrijke gevolgen voor het verkoopvolume van Nissan in het lopende kwartaal. Nissan verwacht dat de problemen aan zullen houden. Het verkoopvolume zal desalniettemin bijdragen aan de operationele winst, ondersteund door de lancering van nieuwe modellen,’ staat in het kwartaalbericht.

Nissan NEXT transformatieplan

‘’We hebben sterke prestaties neergezet in de eerste drie maanden van ons nieuwe boekjaar en zijn verder vooruit gekomen met het Nissan NEXT transformatieplan. Voor de rest van het jaar verwachten we dat de onzekerheden in onze operationele omgeving zullen blijven. We zullen de potentiële risico’s zorgvuldig monitoren en managen terwijl we de kwaliteit van de verkopen blijven opvoeren en de financiële discipline vasthouden. We verwachten een herstel in de tweede helft als verschillende nieuwe modellen op onze kernmarkten in de verkoop komen,’’ zegt CEO Makoto Uchida.