Toyota op afstand grootste autoverkoper ter wereld

Toyota is tot nu toe dit jaar op afstand de grootste autoverkoper ter wereld. Toyota deelde eind vorige week mee in de eerste zes maanden 5.467.218 nieuwe voertuigen afgezet te hebben. Dat is 31,3 procent meer dan een jaar eerder.

De Volkswagen Groep staat op 4.978.200 voertuigen, een toename met 27,9 procent vergeleken met het eerste halfjaar van 2020. Door dat verschil in groei is de achterstand van de Volkswagen Groep op de Japanse koploper groter dan in voorafgaande jaren. De Japanse autogigant lijkt vooral minder last te hebben van het wereldwijde chiptekort doordat het in een vroeg stadium strategische voorraden heeft opgebouwd. Als de ontwikkeling ook in de tweede jaarhelft zo doorgaat, dan komt Toyota rond één miljoen stuks hoger uit dan de naaste belager.

Nummer drie blijft de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi met 4.134.680 voertuigen. Doordat bij deze drie bedrijven de groei bleef steken op 20 procent is het verschil met de Volkswagen Groep nu opgelopen tot bijna 850.000 exemplaren. Binnen de alliantie blijft vooral de productie van Mitsubishi steeds verder achter. Website Daily Kaban, dat de cijfers maandelijks bijhoudt, tekent wel aan dat de alliantie geen eenduidige gezamenlijke verkoopcijfers publiceert en dat er daarom sprake is van enig giswerk.

Toyota op afstand grootste autoverkoper ter wereld - Automobielmanagement.nl

Toyota op afstand grootste autoverkoper ter wereld

Toyota is tot nu toe dit jaar op afstand de grootste autoverkoper ter wereld. Toyota deelde eind vorige week mee in de eerste zes maanden 5.467.218 nieuwe voertuigen afgezet te hebben. Dat is 31,3 procent meer dan een jaar eerder.

De Volkswagen Groep staat op 4.978.200 voertuigen, een toename met 27,9 procent vergeleken met het eerste halfjaar van 2020. Door dat verschil in groei is de achterstand van de Volkswagen Groep op de Japanse koploper groter dan in voorafgaande jaren. De Japanse autogigant lijkt vooral minder last te hebben van het wereldwijde chiptekort doordat het in een vroeg stadium strategische voorraden heeft opgebouwd. Als de ontwikkeling ook in de tweede jaarhelft zo doorgaat, dan komt Toyota rond één miljoen stuks hoger uit dan de naaste belager.

Nummer drie blijft de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi met 4.134.680 voertuigen. Doordat bij deze drie bedrijven de groei bleef steken op 20 procent is het verschil met de Volkswagen Groep nu opgelopen tot bijna 850.000 exemplaren. Binnen de alliantie blijft vooral de productie van Mitsubishi steeds verder achter. Website Daily Kaban, dat de cijfers maandelijks bijhoudt, tekent wel aan dat de alliantie geen eenduidige gezamenlijke verkoopcijfers publiceert en dat er daarom sprake is van enig giswerk.