Harley-Davidson verkoopt e-bikes in Europa

De Amerikaanse fabrikant van traditionele motoren Harley-Davidson heeft haar Serial 1 elektrische fietsen gelanceerd op de Europese markt. Ook in Nederland en België zijn de fietsen in drie modellen te koop, met een prijskaartje vanaf 3.499 euro.

Serial 1 is als spin-of een zelfstandig bedrijf maar Harley-Davidson blijft wel de grootste aandeelhouder. Het instapmodel van de e-bikes heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur. In Europa is dat echter afgetopt op 25 kilometer per uur vanwege de geldende regelgeving.

Harley-Davidson heeft onlangs meegedeeld dat het in het eerste halfjaar wereldwijd 109.500 motorfietsen heeft verkocht. Dat is ruim 16.000 ofwel 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Noord-Amerika blijft veruit de belangrijkste markt met 81.000 motorfietsen, 38 procent meer.

In de regio Europa en in het Midden-Oosten daalden de verkopen echter met 19 procent naar 15.200. Dat is het gevolg van het bewuste besluit om te stoppen met de verkoop van Street en Sportster modellen in Europa. Harley-Davidson draaide een halfjaaromzet van 2,955 miljard dollar, 37 procent hoger dan in H1 van 2020. De nettowinst kwam uit op 465 miljoen dollar terwijl een jaar eerder 23 miljoen dollar verlies werd geleden.

Harley-Davidson verkoopt e-bikes in Europa - Automobielmanagement.nl

Harley-Davidson verkoopt e-bikes in Europa

De Amerikaanse fabrikant van traditionele motoren Harley-Davidson heeft haar Serial 1 elektrische fietsen gelanceerd op de Europese markt. Ook in Nederland en België zijn de fietsen in drie modellen te koop, met een prijskaartje vanaf 3.499 euro.

Serial 1 is als spin-of een zelfstandig bedrijf maar Harley-Davidson blijft wel de grootste aandeelhouder. Het instapmodel van de e-bikes heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur. In Europa is dat echter afgetopt op 25 kilometer per uur vanwege de geldende regelgeving.

Harley-Davidson heeft onlangs meegedeeld dat het in het eerste halfjaar wereldwijd 109.500 motorfietsen heeft verkocht. Dat is ruim 16.000 ofwel 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Noord-Amerika blijft veruit de belangrijkste markt met 81.000 motorfietsen, 38 procent meer.

In de regio Europa en in het Midden-Oosten daalden de verkopen echter met 19 procent naar 15.200. Dat is het gevolg van het bewuste besluit om te stoppen met de verkoop van Street en Sportster modellen in Europa. Harley-Davidson draaide een halfjaaromzet van 2,955 miljard dollar, 37 procent hoger dan in H1 van 2020. De nettowinst kwam uit op 465 miljoen dollar terwijl een jaar eerder 23 miljoen dollar verlies werd geleden.