Musk wil toch snel beginnen in Berlijn

Tesla mikt er nog altijd op de productie in de nieuwe gigafabriek bij Berlijn in oktober op gang te brengen. Of dat lukt blijft hoogst onzeker omdat de definitieve vergunningen nog niet zijn verleend. Duitse kringen houden het daarom liever op eind dit jaar of mogelijk voorjaar 2022.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

CEO Elon Musk kondigde tijdens een bezoek aan de fabriek-in-aanbouw in Grünheide aan op 9 oktober een groot volksfeest te organiseren om de aanstaande opening te vieren. Iedereen is daar welkom om het gigantische complex te bezichtigen. Musk voegde daar aan toe: “In oktober of misschien korte tijd later moeten de eerste voertuigen van de band lopen. We hopen dat we dan over de definitieve vergunning kunnen beschikken. Het is problematisch als er elk jaar nieuwe voorschriften komen en men een situatie bereikt waarin je helemaal niets meer kunt ondernemen.’’

Terughoudend

De landsregering van Brandenburg, die over de vergunning moet beslissen, blijft echter terughoudend. De termijn om bezwaren in te dienen loopt op 19 augustus af en daarna moeten al die bezwaren en overige stukken nog beoordeeld worden. ‘’Een concrete termijn voor de beslissing over de aanvraag kan daarom nog niet genoemd worden. Alle betrokkenen werken er hard aan om een vlotte en rechtszekere procedure te verzekeren en af te sluiten,’’ aldus een woordvoerder.

Lees ook:
Tesla-fabriek in India ‘zeer waarschijnlijk’ volgens Elon Musk

Musk wil toch snel beginnen in Berlijn - Automobielmanagement.nl

Musk wil toch snel beginnen in Berlijn

Tesla mikt er nog altijd op de productie in de nieuwe gigafabriek bij Berlijn in oktober op gang te brengen. Of dat lukt blijft hoogst onzeker omdat de definitieve vergunningen nog niet zijn verleend. Duitse kringen houden het daarom liever op eind dit jaar of mogelijk voorjaar 2022.

Tesla krijgt grond voor gigafabriek Berlijn op een koopje

CEO Elon Musk kondigde tijdens een bezoek aan de fabriek-in-aanbouw in Grünheide aan op 9 oktober een groot volksfeest te organiseren om de aanstaande opening te vieren. Iedereen is daar welkom om het gigantische complex te bezichtigen. Musk voegde daar aan toe: “In oktober of misschien korte tijd later moeten de eerste voertuigen van de band lopen. We hopen dat we dan over de definitieve vergunning kunnen beschikken. Het is problematisch als er elk jaar nieuwe voorschriften komen en men een situatie bereikt waarin je helemaal niets meer kunt ondernemen.’’

Terughoudend

De landsregering van Brandenburg, die over de vergunning moet beslissen, blijft echter terughoudend. De termijn om bezwaren in te dienen loopt op 19 augustus af en daarna moeten al die bezwaren en overige stukken nog beoordeeld worden. ‘’Een concrete termijn voor de beslissing over de aanvraag kan daarom nog niet genoemd worden. Alle betrokkenen werken er hard aan om een vlotte en rechtszekere procedure te verzekeren en af te sluiten,’’ aldus een woordvoerder.

Lees ook:
Tesla-fabriek in India ‘zeer waarschijnlijk’ volgens Elon Musk